About: Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly stanoveny fyzikálně chemické změny (pH, TVBN ? celkové těkavé dusíkaté báze, oxidace tuků ? peroxidy, FFA ? volné mastné kyseliny, obsah tuku ve svalovině) svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) jako ukazatele čerstvosti. První část vzorků byla balena prostě a druhá část vzorků vakuově. Vzorky byly šokově zmraženy při -40 °C a skladovány při teplotě -18 °C po dobu dvou let. Vzorky byly analyzovány 1. den, 3, 6, 12, 18 a 24 měsíců post mortem. U obou typů balení nebyly zjištěny průkazné změny v obsahu TVBN. V případě ostatních sledovaných ukazatelů (pH, peroxidy, FFA) byly zjištěny signifikantní změny.
  • Byly stanoveny fyzikálně chemické změny (pH, TVBN ? celkové těkavé dusíkaté báze, oxidace tuků ? peroxidy, FFA ? volné mastné kyseliny, obsah tuku ve svalovině) svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) jako ukazatele čerstvosti. První část vzorků byla balena prostě a druhá část vzorků vakuově. Vzorky byly šokově zmraženy při -40 °C a skladovány při teplotě -18 °C po dobu dvou let. Vzorky byly analyzovány 1. den, 3, 6, 12, 18 a 24 měsíců post mortem. U obou typů balení nebyly zjištěny průkazné změny v obsahu TVBN. V případě ostatních sledovaných ukazatelů (pH, peroxidy, FFA) byly zjištěny signifikantní změny. (cs)
  • Physicochemical changes (pH, TVBN ? Total Volatile Basic Nitrogen, lipid oxidation ? peroxides, FFA ? Free Fatty Acids, muscle fat content) as indicators of freshness of common carp (Cyprinus carpio, L.) muscle were determined. First part of samples was packed in simply and second part of samples in vacuum package. Samples were shock refrigerated at - 40 °C and stored at ? 18 °C for two years. Samples were analysed 1st day, 3, 6, 12, 18 and 24 months post mortem. No significant changes in TVBN content in both packages were investigated. In other researched indicators (pH, peroxides, FFA) significant changes were determined. (en)
Title
  • Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C
  • Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C (cs)
  • Physicochemical changes of common carp (Cyprinus carpio, L.) muscle stored at temperature -18 °C (en)
skos:prefLabel
  • Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C
  • Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C (cs)
  • Physicochemical changes of common carp (Cyprinus carpio, L.) muscle stored at temperature -18 °C (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/07:00001194!RIV08-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 84-89
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 422889
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/07:00001194
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • common carp; physicochemical changes; muscle (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9AB66A1F03C7]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Ježek, František
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-024-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software