Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byly stanoveny fyzikálně chemické změny (pH, TVBN ? celkové těkavé dusíkaté báze, oxidace tuků ? peroxidy, FFA ? volné mastné kyseliny, obsah tuku ve svalovině) svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) jako ukazatele čerstvosti. První část vzorků byla balena prostě a druhá část vzorků vakuově. Vzorky byly šokově zmraženy při -40 °C a skladovány při teplotě -18 °C po dobu dvou let. Vzorky byly analyzovány 1. den, 3, 6, 12, 18 a 24 měsíců post mortem. U obou typů balení nebyly zjištěny průkazné změny v obsahu TVBN. V případě ostatních sledovaných ukazatelů (pH, peroxidy, FFA) byly zjištěny signifikantní změny.
- Byly stanoveny fyzikálně chemické změny (pH, TVBN ? celkové těkavé dusíkaté báze, oxidace tuků ? peroxidy, FFA ? volné mastné kyseliny, obsah tuku ve svalovině) svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) jako ukazatele čerstvosti. První část vzorků byla balena prostě a druhá část vzorků vakuově. Vzorky byly šokově zmraženy při -40 °C a skladovány při teplotě -18 °C po dobu dvou let. Vzorky byly analyzovány 1. den, 3, 6, 12, 18 a 24 měsíců post mortem. U obou typů balení nebyly zjištěny průkazné změny v obsahu TVBN. V případě ostatních sledovaných ukazatelů (pH, peroxidy, FFA) byly zjištěny signifikantní změny. (cs)
- Physicochemical changes (pH, TVBN ? Total Volatile Basic Nitrogen, lipid oxidation ? peroxides, FFA ? Free Fatty Acids, muscle fat content) as indicators of freshness of common carp (Cyprinus carpio, L.) muscle were determined. First part of samples was packed in simply and second part of samples in vacuum package. Samples were shock refrigerated at - 40 °C and stored at ? 18 °C for two years. Samples were analysed 1st day, 3, 6, 12, 18 and 24 months post mortem. No significant changes in TVBN content in both packages were investigated. In other researched indicators (pH, peroxides, FFA) significant changes were determined. (en)
|
Title
| - Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C
- Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C (cs)
- Physicochemical changes of common carp (Cyprinus carpio, L.) muscle stored at temperature -18 °C (en)
|
skos:prefLabel
| - Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C
- Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C (cs)
- Physicochemical changes of common carp (Cyprinus carpio, L.) muscle stored at temperature -18 °C (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/07:00001194!RIV08-MSM-16270___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/07:00001194
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - common carp; physicochemical changes; muscle (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buchtová, Hana
- Ježek, František
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |