About: Mikroskopická charakteristika drůbežího strojně odděleného masa s ohledem na druh použité výchozí suroviny     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Mechanically deboned meat used to be expressed as a very substandard raw material. Literature shows three possible quality problems, namely the content of bone fragments, unkeptability and possible changes of sensorial attributes. Complete rejection of this material would be of course very uneconomical and unnecessary. There are more considerate technologies used today, thus the acquired material contains few calcium (bone fragments) and ist structure is very similar to mincemeat. Five groups of twentyone mechanically deboned poultry meat samples acquired from different raw materials and on the STORK device have been examined histologically altogether. The objective was to study microscopic structure, consider the changes of particular tissue types and to ascertain the amount of bone fragments. (en)
  • Strojně oddělené maso bývá označováno jako velmi nestandardní surovina. Literatura poukazuje na možné tři jakostní problémy, a to na obsah kostních úlomků, neúdržnost a možné změny senzorických vlastností. Úplné zavržení této suroviny by bylo ovšem velmi neekonomické a zbytečné. V současné době jsou používány šetrnější technologie a tak získaná surovina obsahuje málo vápníku (kostních úlomků) a strukturou se velmi podobá mletému masu. Celkem bylo histologicky vyšetřeno 5 skupin po 21 vzorcích drůbežího strojně odděleného masa získaných z různých surovin a na zařízení STORK. Cílem vyšetření bylo prostudování mikroskopické stavby a posouzení změn jednotlivých druhů tkání a zjištění množství kostních úlomků.
  • Strojně oddělené maso bývá označováno jako velmi nestandardní surovina. Literatura poukazuje na možné tři jakostní problémy, a to na obsah kostních úlomků, neúdržnost a možné změny senzorických vlastností. Úplné zavržení této suroviny by bylo ovšem velmi neekonomické a zbytečné. V současné době jsou používány šetrnější technologie a tak získaná surovina obsahuje málo vápníku (kostních úlomků) a strukturou se velmi podobá mletému masu. Celkem bylo histologicky vyšetřeno 5 skupin po 21 vzorcích drůbežího strojně odděleného masa získaných z různých surovin a na zařízení STORK. Cílem vyšetření bylo prostudování mikroskopické stavby a posouzení změn jednotlivých druhů tkání a zjištění množství kostních úlomků. (cs)
Title
  • Mikroskopická charakteristika drůbežího strojně odděleného masa s ohledem na druh použité výchozí suroviny
  • Mikroskopická charakteristika drůbežího strojně odděleného masa s ohledem na druh použité výchozí suroviny (cs)
  • Microscopic characteristics of mechanically deboned poultry meat regarding the kind of used starting raw (en)
skos:prefLabel
  • Mikroskopická charakteristika drůbežího strojně odděleného masa s ohledem na druh použité výchozí suroviny
  • Mikroskopická charakteristika drůbežího strojně odděleného masa s ohledem na druh použité výchozí suroviny (cs)
  • Microscopic characteristics of mechanically deboned poultry meat regarding the kind of used starting raw (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/07:00001163!RIV08-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 127-130
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 433878
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/07:00001163
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • mechanically deboned meat; microscopic examination (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [83F915BAB579]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Komrska, Petr
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Simeonovová, Jana
  • Tremlová, Bohuslava
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-024-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software