About: Efekt krmného a teplotního režimu na oxidaci lipidů ve svalovině brojlerových kuřat.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The paper presents the effect of temperature and feed composition on the stability of lipids in Brest and thight muscles of COOB 500 meat hybrids.The chickens were reared in accordance with the technological procedure. The diet of experimental groups contained Proenergol in combination with Energol. No differences between individua groups of chickens were found in the Breast muscle.In the thight Musile,the introduction of Energol resulted in non-significant differences between the kontrol and chickens kept in heat stress conditions.This correlation was positive in Jung male chicks fed Energol and kept at constantly increased temperature. (en)
  • Práce uvádí vliv krmiva a teploty na stabilitu lipidové složky prsní a stehenní svaloviny brojlerových kuřat masného typu hybrida COBB 500. Kuřata byla ustájena v souladu s technologickým postupem.Experimentální skupiny měly v dietě Proenergol a sojový olej. U kontrolních skupin a poloviny experimentálních skupin byla teplota snižována v souladu s technologickým postupem, u zbývajících skupin byla udržována na konstantní teplotě 31oC. Výkrm probíhal do stáří 42 dnů. Intenzita oxidace lipidů byla zjišťována stanovením malondialdehydu. V prsní svalovině nebyly prokázány rozdíly mezi jednotlivými skupinami kuřat. U stehenní svaloviny se zařazení Energolu projevilo nesignifikantními rozdíly mezi kontrolou a kuřaty chovanými za podmínek tepelného stressu. U kontrolních kuřat krmených sojovým olejem byla zjištěna mezi oxidací lipidů a živou hmotností negativní závislost. U samců s Energolem a chovaných za konstantně zvýšené teploty byla závislost positivní.
  • Práce uvádí vliv krmiva a teploty na stabilitu lipidové složky prsní a stehenní svaloviny brojlerových kuřat masného typu hybrida COBB 500. Kuřata byla ustájena v souladu s technologickým postupem.Experimentální skupiny měly v dietě Proenergol a sojový olej. U kontrolních skupin a poloviny experimentálních skupin byla teplota snižována v souladu s technologickým postupem, u zbývajících skupin byla udržována na konstantní teplotě 31oC. Výkrm probíhal do stáří 42 dnů. Intenzita oxidace lipidů byla zjišťována stanovením malondialdehydu. V prsní svalovině nebyly prokázány rozdíly mezi jednotlivými skupinami kuřat. U stehenní svaloviny se zařazení Energolu projevilo nesignifikantními rozdíly mezi kontrolou a kuřaty chovanými za podmínek tepelného stressu. U kontrolních kuřat krmených sojovým olejem byla zjištěna mezi oxidací lipidů a živou hmotností negativní závislost. U samců s Energolem a chovaných za konstantně zvýšené teploty byla závislost positivní. (cs)
Title
  • Efekt krmného a teplotního režimu na oxidaci lipidů ve svalovině brojlerových kuřat.
  • Efekt krmného a teplotního režimu na oxidaci lipidů ve svalovině brojlerových kuřat. (cs)
  • The Effect of Feed and Temperature Regiment on Lipid Oxidation in Muscles of Broiler Chickens (en)
skos:prefLabel
  • Efekt krmného a teplotního režimu na oxidaci lipidů ve svalovině brojlerových kuřat.
  • Efekt krmného a teplotního režimu na oxidaci lipidů ve svalovině brojlerových kuřat. (cs)
  • The Effect of Feed and Temperature Regiment on Lipid Oxidation in Muscles of Broiler Chickens (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/06:00001041!RIV07-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 39-48
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 472894
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/06:00001041
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Malondialdehyde; temperature regiment; broiler chickens (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EC084C55EA66]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta veterinaria Brno
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 75
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Straková, Eva
  • Suchý, Pavel
  • Večerek, Vladimír
  • Vorlová, Lenka
  • Smutná, Miriam
  • Halamíčková, Alena
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0001-7213
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software