About: Stanovení fyzikálně-chemických parametrů ve tvarůžcích pomocí FT-NIR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo stanovení vodní aktivity, pH a titrační kyselosti v tvarůžcích pomocí FT-NIR. Vzorky byly měřeny metodou reflektance. Vzorky byly proměřeny na přístroji FT-NIR ve spektrálním rozsahu 10 000 - 4 000 cm-1 se 100 skeny. Kalibrace byly vytvořeny pomocí metody PLS (metoda nejmenších částečných čtverců).
  • Cílem práce bylo stanovení vodní aktivity, pH a titrační kyselosti v tvarůžcích pomocí FT-NIR. Vzorky byly měřeny metodou reflektance. Vzorky byly proměřeny na přístroji FT-NIR ve spektrálním rozsahu 10 000 - 4 000 cm-1 se 100 skeny. Kalibrace byly vytvořeny pomocí metody PLS (metoda nejmenších částečných čtverců). (cs)
  • The aim of this study was determination of the water activity, pH and titratable acidity in cheese by near infrared spectroscopy. Samples of cheese were analysed by reference methods and by FT-NIR spectrophotometer was used with a scanning range from 4 000 to 10 000 cm-1 and with 100 scan in reflectance mode. Partial least squares (PLS) regression was used to develop calibration models for examined cheese. (en)
Title
  • Stanovení fyzikálně-chemických parametrů ve tvarůžcích pomocí FT-NIR
  • Determination of physico-chemical characteristics in cheese by FT-NIR (en)
  • Stanovení fyzikálně-chemických parametrů ve tvarůžcích pomocí FT-NIR (cs)
skos:prefLabel
  • Stanovení fyzikálně-chemických parametrů ve tvarůžcích pomocí FT-NIR
  • Determination of physico-chemical characteristics in cheese by FT-NIR (en)
  • Stanovení fyzikálně-chemických parametrů ve tvarůžcích pomocí FT-NIR (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/06:00000927!RIV07-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 90-93
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 501269
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/06:00000927
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • NIR; water activity; titratable pH; acidity; cheese (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A655012C0C25]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník VIII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dračková, Michaela
  • Janštová, Bohumíra
  • Navrátilová, Pavlína
  • Vorlová, Lenka
  • Hadra, Luboš
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-564-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software