Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The colour of muscle is critically appraised by consumers and often is their basic for product selection or rejection. Colour of uncooked meat is usually described as pink or red. Discoloration of meat involves tan, brown, grey, green, or yellow colours. The object of this study was to develop a description of a relationship between the discoloration of poultry packed in modified atmosphere (30 % CO2, 70 % O2) and the combined effect of time, pH and amount of oxygen. The effect of storage time is the most important. Lightness L* has significant correlation (P ≤ 0,05) with oxygen in 3., 9. and 14. day of storage. Colour change is different in leather and in breast of poultry. (en)
- Barva svaloviny je kriticky hodnocena konzumentem a rozhoduje o tom, jestli si konzument produkt vybere nebo ho odmítne. Barva syrového masa je obvykle popisována jako růžová nebo červená. Nežádoucí změna barvy pak jako světle hnědá, hnědá, šedá, zelená nebo žlutá. Cílem této studie bylo popsat vtah mezi změnou barvy drůbežího masa (barva kůže a barva prsní svaloviny) baleného v modifikované atmosféře (30 % CO2, 70 % O2) v závislosti na době skladování , pH a obsahu kyslíku v obalu. Nejdůležitějším parametrem pro barvu je doba skladování. Světlost L* vykazuje statisticky významné korelace (P ≤ 0,05) s obsahem kyslíku 3., 9., a 14. den skladování. Změna barvy probíhá odlišně u kůže a prsní svaloviny
- Barva svaloviny je kriticky hodnocena konzumentem a rozhoduje o tom, jestli si konzument produkt vybere nebo ho odmítne. Barva syrového masa je obvykle popisována jako růžová nebo červená. Nežádoucí změna barvy pak jako světle hnědá, hnědá, šedá, zelená nebo žlutá. Cílem této studie bylo popsat vtah mezi změnou barvy drůbežího masa (barva kůže a barva prsní svaloviny) baleného v modifikované atmosféře (30 % CO2, 70 % O2) v závislosti na době skladování , pH a obsahu kyslíku v obalu. Nejdůležitějším parametrem pro barvu je doba skladování. Světlost L* vykazuje statisticky významné korelace (P ≤ 0,05) s obsahem kyslíku 3., 9., a 14. den skladování. Změna barvy probíhá odlišně u kůže a prsní svaloviny (cs)
|
Title
| - Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování
- Colour change of poultry packed in modified atmosphere (O2, CO2) during storage (en)
- Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování (cs)
|
skos:prefLabel
| - Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování
- Colour change of poultry packed in modified atmosphere (O2, CO2) during storage (en)
- Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/06:00000883!RIV07-MSM-16270___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/06:00000883
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - colour; packaging; poultry (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník VIII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Gallas, Leo
- Steinhauserová, Iva
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |