About: Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The colour of muscle is critically appraised by consumers and often is their basic for product selection or rejection. Colour of uncooked meat is usually described as pink or red. Discoloration of meat involves tan, brown, grey, green, or yellow colours. The object of this study was to develop a description of a relationship between the discoloration of poultry packed in modified atmosphere (30 % CO2, 70 % O2) and the combined effect of time, pH and amount of oxygen. The effect of storage time is the most important. Lightness L* has significant correlation (P ≤ 0,05) with oxygen in 3., 9. and 14. day of storage. Colour change is different in leather and in breast of poultry. (en)
  • Barva svaloviny je kriticky hodnocena konzumentem a rozhoduje o tom, jestli si konzument produkt vybere nebo ho odmítne. Barva syrového masa je obvykle popisována jako růžová nebo červená. Nežádoucí změna barvy pak jako světle hnědá, hnědá, šedá, zelená nebo žlutá. Cílem této studie bylo popsat vtah mezi změnou barvy drůbežího masa (barva kůže a barva prsní svaloviny) baleného v modifikované atmosféře (30 % CO2, 70 % O2) v závislosti na době skladování , pH a obsahu kyslíku v obalu. Nejdůležitějším parametrem pro barvu je doba skladování. Světlost L* vykazuje statisticky významné korelace (P ≤ 0,05) s obsahem kyslíku 3., 9., a 14. den skladování. Změna barvy probíhá odlišně u kůže a prsní svaloviny
  • Barva svaloviny je kriticky hodnocena konzumentem a rozhoduje o tom, jestli si konzument produkt vybere nebo ho odmítne. Barva syrového masa je obvykle popisována jako růžová nebo červená. Nežádoucí změna barvy pak jako světle hnědá, hnědá, šedá, zelená nebo žlutá. Cílem této studie bylo popsat vtah mezi změnou barvy drůbežího masa (barva kůže a barva prsní svaloviny) baleného v modifikované atmosféře (30 % CO2, 70 % O2) v závislosti na době skladování , pH a obsahu kyslíku v obalu. Nejdůležitějším parametrem pro barvu je doba skladování. Světlost L* vykazuje statisticky významné korelace (P ≤ 0,05) s obsahem kyslíku 3., 9., a 14. den skladování. Změna barvy probíhá odlišně u kůže a prsní svaloviny (cs)
Title
  • Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování
  • Colour change of poultry packed in modified atmosphere (O2, CO2) during storage (en)
  • Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování (cs)
skos:prefLabel
  • Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování
  • Colour change of poultry packed in modified atmosphere (O2, CO2) during storage (en)
  • Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/06:00000883!RIV07-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 94-97
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 510100
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/06:00000883
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • colour; packaging; poultry (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8DDD248E9C31]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník VIII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Gallas, Leo
  • Steinhauserová, Iva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-564-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software