Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - This study focused on the effects of modified atmosphere on the pro-perties of chicken meat. The chickens were divided into 2 groups of modified O2 atmospheres. The first group was exposed to an atmo-sphere consisting of 70% O2 and 30% CO2 (atmosphere A). The se-cond group was exposed to an atmosphere of 75% N2 and 25% CO2 (atmosphere B). The packaged meat was stored at 3 +/- 2 °C for 14 days. Microbiological analysis was carried out on days 0, 3, 9 and 14. For simultaneous determination of coliforms and Escherichia coli was used chromogenic medium HiCrome ECC Selective Agar (Hi-media Laboratories, Mumbai, India). Incubation was 24 hours +/- 2 hours at 37 °C. The largest counts of coliforms was seen in the chic-ken skin. From a statistical perspective, samples packaged in atmo-sphere B demonstrated a higher occurence of coliforms than samples packaged in atmosphere A. This conclusion was drawn from exami-nation of the skin, breast and thigh muscles of packaged chicken samples. (en)
- Tato práce je zaměřena na zjištění účinku modifikované atmosféry na vlastnosti kuřecího masa. Kuřecí maso bylo zabaleno do dvou druhů modifikované atmosféry odlišujících se koncentrací kyslíku. Atmo-sféra A obsahovala 70 % O2 a 30 % CO2. Atmosféra B obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2. Takto zabalené maso bylo skladováno při teplotě 3 +/- 2 °C po dobu 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna 0., 3., 9. a 14. den. Pro simultánní stanovení koliformních mikroorga-nismů a Escherichia coli bylo použito chromogenní kultivační médi-um HiCrome ECC Selective Agar (Himedia Laboratories, Mumbai, Indie). Inkubace probíhala 24 hod +/- 2 hod. při teplotě 37 °C. Nejvyšší počty koliformních mikroorganismů byly zjištěny u kůže. Vzorky masa balené v atmosféře B vykazovali statisticky vyšší počty sledo-vaných mikroorganismů než vzorky masa balené v atmosféře A. Ke stejnému závěru jsme dospěli v případě kůže, prsní i stehenní svalo-viny.
- Tato práce je zaměřena na zjištění účinku modifikované atmosféry na vlastnosti kuřecího masa. Kuřecí maso bylo zabaleno do dvou druhů modifikované atmosféry odlišujících se koncentrací kyslíku. Atmo-sféra A obsahovala 70 % O2 a 30 % CO2. Atmosféra B obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2. Takto zabalené maso bylo skladováno při teplotě 3 +/- 2 °C po dobu 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna 0., 3., 9. a 14. den. Pro simultánní stanovení koliformních mikroorga-nismů a Escherichia coli bylo použito chromogenní kultivační médi-um HiCrome ECC Selective Agar (Himedia Laboratories, Mumbai, Indie). Inkubace probíhala 24 hod +/- 2 hod. při teplotě 37 °C. Nejvyšší počty koliformních mikroorganismů byly zjištěny u kůže. Vzorky masa balené v atmosféře B vykazovali statisticky vyšší počty sledo-vaných mikroorganismů než vzorky masa balené v atmosféře A. Ke stejnému závěru jsme dospěli v případě kůže, prsní i stehenní svalo-viny. (cs)
|
Title
| - Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře
- Growth of coliforms in chicken meat packaged in modified atmo-sphere (en)
- Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře (cs)
|
skos:prefLabel
| - Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře
- Growth of coliforms in chicken meat packaged in modified atmo-sphere (en)
- Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/06:00000816!RIV07-MSM-16270___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/06:00000816
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - chicken meat; modified atmosphere; coliforms (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník Hygiena alimentorum XXVII
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Gallas, Leo
- Nápravníková, Eva
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |