About: Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This study focused on the effects of modified atmosphere on the pro-perties of chicken meat. The chickens were divided into 2 groups of modified O2 atmospheres. The first group was exposed to an atmo-sphere consisting of 70% O2 and 30% CO2 (atmosphere A). The se-cond group was exposed to an atmosphere of 75% N2 and 25% CO2 (atmosphere B). The packaged meat was stored at 3 +/- 2 °C for 14 days. Microbiological analysis was carried out on days 0, 3, 9 and 14. For simultaneous determination of coliforms and Escherichia coli was used chromogenic medium HiCrome ECC Selective Agar (Hi-media Laboratories, Mumbai, India). Incubation was 24 hours +/- 2 hours at 37 °C. The largest counts of coliforms was seen in the chic-ken skin. From a statistical perspective, samples packaged in atmo-sphere B demonstrated a higher occurence of coliforms than samples packaged in atmosphere A. This conclusion was drawn from exami-nation of the skin, breast and thigh muscles of packaged chicken samples. (en)
  • Tato práce je zaměřena na zjištění účinku modifikované atmosféry na vlastnosti kuřecího masa. Kuřecí maso bylo zabaleno do dvou druhů modifikované atmosféry odlišujících se koncentrací kyslíku. Atmo-sféra A obsahovala 70 % O2 a 30 % CO2. Atmosféra B obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2. Takto zabalené maso bylo skladováno při teplotě 3 +/- 2 °C po dobu 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna 0., 3., 9. a 14. den. Pro simultánní stanovení koliformních mikroorga-nismů a Escherichia coli bylo použito chromogenní kultivační médi-um HiCrome ECC Selective Agar (Himedia Laboratories, Mumbai, Indie). Inkubace probíhala 24 hod +/- 2 hod. při teplotě 37 °C. Nejvyšší počty koliformních mikroorganismů byly zjištěny u kůže. Vzorky masa balené v atmosféře B vykazovali statisticky vyšší počty sledo-vaných mikroorganismů než vzorky masa balené v atmosféře A. Ke stejnému závěru jsme dospěli v případě kůže, prsní i stehenní svalo-viny.
  • Tato práce je zaměřena na zjištění účinku modifikované atmosféry na vlastnosti kuřecího masa. Kuřecí maso bylo zabaleno do dvou druhů modifikované atmosféry odlišujících se koncentrací kyslíku. Atmo-sféra A obsahovala 70 % O2 a 30 % CO2. Atmosféra B obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2. Takto zabalené maso bylo skladováno při teplotě 3 +/- 2 °C po dobu 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna 0., 3., 9. a 14. den. Pro simultánní stanovení koliformních mikroorga-nismů a Escherichia coli bylo použito chromogenní kultivační médi-um HiCrome ECC Selective Agar (Himedia Laboratories, Mumbai, Indie). Inkubace probíhala 24 hod +/- 2 hod. při teplotě 37 °C. Nejvyšší počty koliformních mikroorganismů byly zjištěny u kůže. Vzorky masa balené v atmosféře B vykazovali statisticky vyšší počty sledo-vaných mikroorganismů než vzorky masa balené v atmosféře A. Ke stejnému závěru jsme dospěli v případě kůže, prsní i stehenní svalo-viny. (cs)
Title
  • Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře
  • Growth of coliforms in chicken meat packaged in modified atmo-sphere (en)
  • Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře (cs)
skos:prefLabel
  • Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře
  • Growth of coliforms in chicken meat packaged in modified atmo-sphere (en)
  • Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/06:00000816!RIV07-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 229-232
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 498169
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/06:00000816
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • chicken meat; modified atmosphere; coliforms (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [67E279BB365D]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník Hygiena alimentorum XXVII
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Gallas, Leo
  • Nápravníková, Eva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 80-7148-055-X
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software