Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study is the comparison of microscopically examinated starch and soy protein, with the results which were get by another examination, and quantity determination of these adducts in model samples. The model samples contain crushed muscle and mixture of plant origin - potato starch, wheat starch, and soy protein. The quantity of this mixture was gradually 0.5, 1.0, 2.5, 5.0, and 10.0 %. The samples were elaborated by histological technique of paraffinic cuts. The evaluation was analyzed by these methods: 1) orientation assesment of mixture quantity, 2) semiquantitative assesment of mixture quantity by means of ocular net, 3) quantitative assesment of mixture quantity by means of image analysis. We managed to confirm the ability of various concentration of plant additions assesment in model samples, with all monitored mixtures by means of microscopic methods. But the measured values don´t come up to real mixture concentration in the samples which were get by confirmation methods. (en)
- Cílem této studie bylo porovnat mikroskopicky vyšetřený škrob a sójovou bílkovinu s výsledky získanými jiným vyšetřením a určit množství těchto příměsí v modelových vzorcích. Modelové vzorky obsahují rozmělněnou svalovinu a příměs rostlinného původu - bramborový škrob, pšeničný škrob a sójovou bílkovinu. Množství příměsi bylo postupně 0.5, 1.0, 2.5, 5.0 a 10.0 %. Vzorky byly zpracovány histologickou technikou přípravy parafínových řezů. Vyhodnocení bylo nasledujícími metodami 1) orientační stanovení množství příměsi, 2)semikvantitativní stanovení množství příměsi pomocí okulárové sítě (mřížky), 3) Kvantitativní stanovení množství příměsi pomocí obrazové analýzy. U všech sledovaných přímesí se nám pomocí mikroskopických metod podařilo potvrdit schopnost stanovit různou koncentraci rostlinných přídavků v modelových vzorcích. Naměřené hodnoty však neodpovídají úplně přesně skutečné koncentraci příměsi ve vzorcích získanými konfirmačními metodami.
- Cílem této studie bylo porovnat mikroskopicky vyšetřený škrob a sójovou bílkovinu s výsledky získanými jiným vyšetřením a určit množství těchto příměsí v modelových vzorcích. Modelové vzorky obsahují rozmělněnou svalovinu a příměs rostlinného původu - bramborový škrob, pšeničný škrob a sójovou bílkovinu. Množství příměsi bylo postupně 0.5, 1.0, 2.5, 5.0 a 10.0 %. Vzorky byly zpracovány histologickou technikou přípravy parafínových řezů. Vyhodnocení bylo nasledujícími metodami 1) orientační stanovení množství příměsi, 2)semikvantitativní stanovení množství příměsi pomocí okulárové sítě (mřížky), 3) Kvantitativní stanovení množství příměsi pomocí obrazové analýzy. U všech sledovaných přímesí se nám pomocí mikroskopických metod podařilo potvrdit schopnost stanovit různou koncentraci rostlinných přídavků v modelových vzorcích. Naměřené hodnoty však neodpovídají úplně přesně skutečné koncentraci příměsi ve vzorcích získanými konfirmačními metodami. (cs)
|
Title
| - Porovnání metod pro stanovení škrobu a sójové bílkovny v modelových vzorcích
- Comparison of Methods for Starch and Soy Protein Assesment in Model Samples (en)
- Porovnání metod pro stanovení škrobu a sójové bílkovny v modelových vzorcích (cs)
|
skos:prefLabel
| - Porovnání metod pro stanovení škrobu a sójové bílkovny v modelových vzorcích
- Comparison of Methods for Starch and Soy Protein Assesment in Model Samples (en)
- Porovnání metod pro stanovení škrobu a sójové bílkovny v modelových vzorcích (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/06:00000795!RIV07-MZE-16270___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/06:00000795
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - image analysis, histology, starch, soy protein, wheat flour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník VIII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pospiech, Matej
- Renčová, Eva
- Tremlová, Bohuslava
- Hubálková, Zora
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |