About: Instrumental measurement of meat texture     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo objektivní měření texturních parametrů masa na univerzálním testovacím zařízení INSTRON 5544 a zjištění závislosti mezi jednotlivými texturními parametry na příkladu drůbežího masa. Textura je objektivně měřena silou nebo energií, kterou se vzorek masa přeřezává nebo stlačuje. Analýza texturního profilu na přístroji Instron (TPA) je objektivní metoda instrumentální analýzy. Střihová zkouška umožňuje měření sil potřebných k přestřižení vzorku svaloviny. Jednotlivé texturní parametry byly porovnávány s obsahem tuku, sušiny, kolagenu a hmotnostními ztrátami vzniklými při tepelném opracování.
  • Cílem práce bylo objektivní měření texturních parametrů masa na univerzálním testovacím zařízení INSTRON 5544 a zjištění závislosti mezi jednotlivými texturními parametry na příkladu drůbežího masa. Textura je objektivně měřena silou nebo energií, kterou se vzorek masa přeřezává nebo stlačuje. Analýza texturního profilu na přístroji Instron (TPA) je objektivní metoda instrumentální analýzy. Střihová zkouška umožňuje měření sil potřebných k přestřižení vzorku svaloviny. Jednotlivé texturní parametry byly porovnávány s obsahem tuku, sušiny, kolagenu a hmotnostními ztrátami vzniklými při tepelném opracování. (cs)
  • The aim of this study was objective measurement of meat texture by universal testing machine INSTRON 5544 and finding correlation between textural and chemical parameters. Texture is measure by shear force or energy. Sample is cutting or compressing. Texture profile analysis (Instron) is objective method of instrumental analysis. Shear force test enables measuring shear force cutting sample of muscle. Particular textural parameters were compare with amount of fat, total solids, collagen and cooking loss. (en)
Title
  • Instrumental measurement of meat texture (en)
  • Instrumentální měření textury masa.
  • Instrumentální měření textury masa. (cs)
skos:prefLabel
  • Instrumental measurement of meat texture (en)
  • Instrumentální měření textury masa.
  • Instrumentální měření textury masa. (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/04:00000234!RIV/2005/MSM/162705/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 58-63
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 162700005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 568381
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/04:00000234
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Meat;texture;TPA;Warner-Bratzler (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5117159CADA5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek a posterů XXXIV. Lenfeldovy a Höklovy dny.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Steinhauserová, I.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VFU Brno
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-498-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software