Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo objektivní měření texturních parametrů masa na univerzálním testovacím zařízení INSTRON 5544 a zjištění závislosti mezi jednotlivými texturními parametry na příkladu drůbežího masa. Textura je objektivně měřena silou nebo energií, kterou se vzorek masa přeřezává nebo stlačuje. Analýza texturního profilu na přístroji Instron (TPA) je objektivní metoda instrumentální analýzy. Střihová zkouška umožňuje měření sil potřebných k přestřižení vzorku svaloviny. Jednotlivé texturní parametry byly porovnávány s obsahem tuku, sušiny, kolagenu a hmotnostními ztrátami vzniklými při tepelném opracování.
- Cílem práce bylo objektivní měření texturních parametrů masa na univerzálním testovacím zařízení INSTRON 5544 a zjištění závislosti mezi jednotlivými texturními parametry na příkladu drůbežího masa. Textura je objektivně měřena silou nebo energií, kterou se vzorek masa přeřezává nebo stlačuje. Analýza texturního profilu na přístroji Instron (TPA) je objektivní metoda instrumentální analýzy. Střihová zkouška umožňuje měření sil potřebných k přestřižení vzorku svaloviny. Jednotlivé texturní parametry byly porovnávány s obsahem tuku, sušiny, kolagenu a hmotnostními ztrátami vzniklými při tepelném opracování. (cs)
- The aim of this study was objective measurement of meat texture by universal testing machine INSTRON 5544 and finding correlation between textural and chemical parameters. Texture is measure by shear force or energy. Sample is cutting or compressing. Texture profile analysis (Instron) is objective method of instrumental analysis. Shear force test enables measuring shear force cutting sample of muscle. Particular textural parameters were compare with amount of fat, total solids, collagen and cooking loss. (en)
|
Title
| - Instrumental measurement of meat texture (en)
- Instrumentální měření textury masa.
- Instrumentální měření textury masa. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Instrumental measurement of meat texture (en)
- Instrumentální měření textury masa.
- Instrumentální měření textury masa. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/04:00000234!RIV/2005/MSM/162705/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/04:00000234
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Meat;texture;TPA;Warner-Bratzler (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek a posterů XXXIV. Lenfeldovy a Höklovy dny.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Steinhauserová, I.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |