About: Obsah hydroxymethylfurfuralu ve vybraných potravinách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this study was determined content of hydroxymethylfurfural (HMF) in honeys and in vegetable and fruit products (tomato purée, ketchup, juice, jam and preserve, syrup and fruit infant snack). We analysed in all 92 samples using HPLC method. Vegetable and fruit products were bought in shops in the Czech republic. Honeys were obtained from Czech beekeepers from the harvest of 2003. The range of the recorded values of HMF was 0 - 189,9 mg.kg-1. The lowest values were found in juices and honeys and the highest concentrations were in ketchups, jams and tomato purées. (en)
  • V této práci byl stanoven obsah hydroxymethylfurfuralu (HMF) v medech a ve vybraných zeleninových a ovocných výrobcích, kterými byly rajské protlaky, kečupy, džusy, džemy a marmelády, sirupy a ovocné dětské přesnídávky. Celkem bylo analyzováno 92 vzorků, a to metodou HPLC. Vzorky zeleninových a ovocných výrobků byly zakoupeny v obchodní síti ČR tak, aby představovaly reprezentativní spektrum výrobců a výrobků zastoupených na českém trhu. Vzorky medů byly získány přímo od včelařů z ČR ze snůšky 2003. Nalezené koncentrace HMF v analyzovaných výrobcích se pohybovaly v rozmezí od hodnot prakticky nulových (resp. pod mezí detekce použité metody) až do 189,9 mg.kg-1, přičemž nejnižší hodnoty byly nalezeny v džusech a medech a nejvyšší v kečupech, džemech a rajských protlacích.
  • V této práci byl stanoven obsah hydroxymethylfurfuralu (HMF) v medech a ve vybraných zeleninových a ovocných výrobcích, kterými byly rajské protlaky, kečupy, džusy, džemy a marmelády, sirupy a ovocné dětské přesnídávky. Celkem bylo analyzováno 92 vzorků, a to metodou HPLC. Vzorky zeleninových a ovocných výrobků byly zakoupeny v obchodní síti ČR tak, aby představovaly reprezentativní spektrum výrobců a výrobků zastoupených na českém trhu. Vzorky medů byly získány přímo od včelařů z ČR ze snůšky 2003. Nalezené koncentrace HMF v analyzovaných výrobcích se pohybovaly v rozmezí od hodnot prakticky nulových (resp. pod mezí detekce použité metody) až do 189,9 mg.kg-1, přičemž nejnižší hodnoty byly nalezeny v džusech a medech a nejvyšší v kečupech, džemech a rajských protlacích. (cs)
Title
  • Obsah hydroxymethylfurfuralu ve vybraných potravinách
  • Obsah hydroxymethylfurfuralu ve vybraných potravinách (cs)
  • Content of hydroxymethylfurfural in selected foodstuffs (en)
skos:prefLabel
  • Obsah hydroxymethylfurfuralu ve vybraných potravinách
  • Obsah hydroxymethylfurfuralu ve vybraných potravinách (cs)
  • Content of hydroxymethylfurfural in selected foodstuffs (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/04:00000189!RIV/2005/MSM/162705/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 266-269
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 162700005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 577275
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/04:00000189
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hydroxymethylfurfural;in selected;foodstuffs (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9E9C5E9822D9]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • PRAHA
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Večerek, V.
  • Borkovcová, I.
  • Kalábová, Klára
  • Vorlová, L.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-8-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software