Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In this study was determined content of hydroxymethylfurfural (HMF) in honeys and in vegetable and fruit products (tomato purée, ketchup, juice, jam and preserve, syrup and fruit infant snack). We analysed in all 92 samples using HPLC method. Vegetable and fruit products were bought in shops in the Czech republic. Honeys were obtained from Czech beekeepers from the harvest of 2003. The range of the recorded values of HMF was 0 - 189,9 mg.kg-1. The lowest values were found in juices and honeys and the highest concentrations were in ketchups, jams and tomato purées. (en)
- V této práci byl stanoven obsah hydroxymethylfurfuralu (HMF) v medech a ve vybraných zeleninových a ovocných výrobcích, kterými byly rajské protlaky, kečupy, džusy, džemy a marmelády, sirupy a ovocné dětské přesnídávky. Celkem bylo analyzováno 92 vzorků, a to metodou HPLC. Vzorky zeleninových a ovocných výrobků byly zakoupeny v obchodní síti ČR tak, aby představovaly reprezentativní spektrum výrobců a výrobků zastoupených na českém trhu. Vzorky medů byly získány přímo od včelařů z ČR ze snůšky 2003. Nalezené koncentrace HMF v analyzovaných výrobcích se pohybovaly v rozmezí od hodnot prakticky nulových (resp. pod mezí detekce použité metody) až do 189,9 mg.kg-1, přičemž nejnižší hodnoty byly nalezeny v džusech a medech a nejvyšší v kečupech, džemech a rajských protlacích.
- V této práci byl stanoven obsah hydroxymethylfurfuralu (HMF) v medech a ve vybraných zeleninových a ovocných výrobcích, kterými byly rajské protlaky, kečupy, džusy, džemy a marmelády, sirupy a ovocné dětské přesnídávky. Celkem bylo analyzováno 92 vzorků, a to metodou HPLC. Vzorky zeleninových a ovocných výrobků byly zakoupeny v obchodní síti ČR tak, aby představovaly reprezentativní spektrum výrobců a výrobků zastoupených na českém trhu. Vzorky medů byly získány přímo od včelařů z ČR ze snůšky 2003. Nalezené koncentrace HMF v analyzovaných výrobcích se pohybovaly v rozmezí od hodnot prakticky nulových (resp. pod mezí detekce použité metody) až do 189,9 mg.kg-1, přičemž nejnižší hodnoty byly nalezeny v džusech a medech a nejvyšší v kečupech, džemech a rajských protlacích. (cs)
|
Title
| - Obsah hydroxymethylfurfuralu ve vybraných potravinách
- Obsah hydroxymethylfurfuralu ve vybraných potravinách (cs)
- Content of hydroxymethylfurfural in selected foodstuffs (en)
|
skos:prefLabel
| - Obsah hydroxymethylfurfuralu ve vybraných potravinách
- Obsah hydroxymethylfurfuralu ve vybraných potravinách (cs)
- Content of hydroxymethylfurfural in selected foodstuffs (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/04:00000189!RIV/2005/MSM/162705/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/04:00000189
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - hydroxymethylfurfural;in selected;foodstuffs (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Večerek, V.
- Borkovcová, I.
- Kalábová, Klára
- Vorlová, L.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský Praha
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |