About: Monitoring of freezing point and free fatty acids content in the treated milk     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to a monitoring of selected attributes of the quality of heat treated milk produced in the Czech Republic. Senzoric changes were found in five samples of pasteurized milk in 35 of investigated ones. The mean value of freezing point of heat treated milk was -0,519 oC, and the mean content of free fatty acid was 47,53 mmol.kg-1milk fat. Differences in freezing point and free fatty acids between pasteurized and UHT milk were found. The seasonal variance was noted. (en)
  • Cílem práce bylo sledování vybraných parametrů konzumního mléka z tržní sítě ČR. Z 35 vzorků pasterovaného mléka 5 vzorků vykazovalo v době vyšetření zřetelné senzorické změny. Byla stanovena průměrná hodnota bodu mrznutí konzumního mléka -0,519 oC, zaznamenány mírně odlišné hodnoty u mléka pasterovaného a trvanlivého a dále sezónní vliv. Průměrná hodnota volných mastných kyselin konzumního mléka byla 47,53 mmol.kg-1mléčného tuku, s vyššími hodnotami v mléce pasterovaném v letním období.
  • Cílem práce bylo sledování vybraných parametrů konzumního mléka z tržní sítě ČR. Z 35 vzorků pasterovaného mléka 5 vzorků vykazovalo v době vyšetření zřetelné senzorické změny. Byla stanovena průměrná hodnota bodu mrznutí konzumního mléka -0,519 oC, zaznamenány mírně odlišné hodnoty u mléka pasterovaného a trvanlivého a dále sezónní vliv. Průměrná hodnota volných mastných kyselin konzumního mléka byla 47,53 mmol.kg-1mléčného tuku, s vyššími hodnotami v mléce pasterovaném v letním období. (cs)
Title
  • Monitoring of freezing point and free fatty acids content in the treated milk (en)
  • Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce
  • Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce (cs)
skos:prefLabel
  • Monitoring of freezing point and free fatty acids content in the treated milk (en)
  • Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce
  • Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/04:00000187!RIV/2005/MSM/162705/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 349-352
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 162700005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 586523
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/04:00000187
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • free fatty acids;content in the treated;milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0805B0B48011]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuálne problémy riešené v agrokomplexe. Medzinárodní vedecký seminár pracovníků. Sborník vedeckých prác.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vorlová, L.
  • Janštová, B.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 80-8069-477-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software