Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to a monitoring of selected attributes of the quality of heat treated milk produced in the Czech Republic. Senzoric changes were found in five samples of pasteurized milk in 35 of investigated ones. The mean value of freezing point of heat treated milk was -0,519 oC, and the mean content of free fatty acid was 47,53 mmol.kg-1milk fat. Differences in freezing point and free fatty acids between pasteurized and UHT milk were found. The seasonal variance was noted. (en)
- Cílem práce bylo sledování vybraných parametrů konzumního mléka z tržní sítě ČR. Z 35 vzorků pasterovaného mléka 5 vzorků vykazovalo v době vyšetření zřetelné senzorické změny. Byla stanovena průměrná hodnota bodu mrznutí konzumního mléka -0,519 oC, zaznamenány mírně odlišné hodnoty u mléka pasterovaného a trvanlivého a dále sezónní vliv. Průměrná hodnota volných mastných kyselin konzumního mléka byla 47,53 mmol.kg-1mléčného tuku, s vyššími hodnotami v mléce pasterovaném v letním období.
- Cílem práce bylo sledování vybraných parametrů konzumního mléka z tržní sítě ČR. Z 35 vzorků pasterovaného mléka 5 vzorků vykazovalo v době vyšetření zřetelné senzorické změny. Byla stanovena průměrná hodnota bodu mrznutí konzumního mléka -0,519 oC, zaznamenány mírně odlišné hodnoty u mléka pasterovaného a trvanlivého a dále sezónní vliv. Průměrná hodnota volných mastných kyselin konzumního mléka byla 47,53 mmol.kg-1mléčného tuku, s vyššími hodnotami v mléce pasterovaném v letním období. (cs)
|
Title
| - Monitoring of freezing point and free fatty acids content in the treated milk (en)
- Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce
- Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce (cs)
|
skos:prefLabel
| - Monitoring of freezing point and free fatty acids content in the treated milk (en)
- Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce
- Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/04:00000187!RIV/2005/MSM/162705/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/04:00000187
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - free fatty acids;content in the treated;milk (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Aktuálne problémy riešené v agrokomplexe. Medzinárodní vedecký seminár pracovníků. Sborník vedeckých prác.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |