Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo poznání změn hematologických ukazatelů u bažantů během výkrmu. V průběhu pokusného období byla u souboru 20 bažantů ve 40., 50., 70. a 90.dnu věku odebírána krev punkcí vena basilica pro hematologická vyšetření. Výsledky hematologických studií odhalují zajímavé změny, ke kterým dochází u bažantů v průběhu výkrmu. Tyto změny byly charakterizovány zejména významným (P ? 0.05) poklesem celkového počtu erytrocytů z 2.97 T/l (40.den věku) na 2.50 T/l (50.den věku) , statisticky vysoce významným zvýšením (P ? 0.01) hematokritové hodnoty z 0.36 1/1 (40.den věku) na 0.39 1/1 (50.den věku), obsahu hemoglobinu z 85.10 g/l (40.den věku) na 111.79 g/l (50.den věku), MCHC z 24.17 % (40.den věku) na 29.14 % (50.den věku) a MCH z 33.61 pg (40.den věku) na 46.38 pg (50.den věku).U ostatních ukazatelů krevního obrazu MCV a celkového počtu leukocytů tyto změny pozorovány nebyly.
- The objective of the paper was to investigate the changes in haematological characteristics in pheasants during fattening. In 40, 50, 70 and 90 day of age from the group of 20 birds blood for haematological analyses was taken by punctiure from vena basilica. The results of haematological examination reveal interesting changes which are caused during fattening. These changes were characterized especially by significant decrease (P ? 0.05) in total number of erythrocytes from 2.97 T/l (40 day of age) to 2.50 T/l (50 day of age), statistically highly significant increase (P ? 0.01) in haematocrit value from 0.36 1/1 (40 day of age) to 0.39 1/1 (50 day of age), the level of haemoglobin from 85.10 g/l (40 day of age) to 111.79 g/l (50 day of age), MCHC from 24.17 % (40 day of age) to 29.14 % (50 day of age) a MCH from 33.61 pg (40 day of age) to 46.38 pg (50 day of age). In MCV and total number of leucocytes these changes were not observed (en)
|
Title
| - Vývoj hematologických ukazatelů krve u bažantích kuřat v průběhu výkrmuv
- Vývoj hematologických ukazatelů krve u bažantích kuřat v průběhu výkrmuv (cs)
- Development of haematological characteristics in pheasant chicks during fattening (en)
|
skos:prefLabel
| - Vývoj hematologických ukazatelů krve u bažantích kuřat v průběhu výkrmuv
- Vývoj hematologických ukazatelů krve u bažantích kuřat v průběhu výkrmuv (cs)
- Development of haematological characteristics in pheasant chicks during fattening (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/03:00000429!RIV/2004/MSM/162704/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/03:00000429
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pheasant, fattening, haematology (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - V.Kábrtovy dietetické dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Straková, Eva
- Suchý, Pavel
- Vitula, František
- Slezáčková, Iva
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |