About: Development of plasma biochemical characteristics in pheasant chicks during fattening     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo poznání změn biochemických ukazatelů u bažantů během výkrmu. V průběhu pokusného období byla u souboru 20 bažantů ve 40., 50., 70. a 90.dnu věku odebírána krev punkcí vena basilica pro biochemická vyšetření. Výsledky biochemických studií odhalují zajímavé změny, ke kterým dochází u bažantů v průběhu výkrmu. Tyto změny byly charakterizovány zejména vysoce významným (P ? 0.01) zvýšením plazmatické glukózy v závislosti na věku ze 17.33 mmol/l (40.den věku) na 20.42 mmol/l (70.den věku) a následným vysoce významným (P ? 0.01) poklesem na 18.43 mmol/l (90.den věku), statisticky vysoce významným zvýšením (P ? 0.01) průměrných hodnot plazmatické bílkoviny z 36.35 g/l (40.den věku) na 39.15 g/l (50.den věku) a dále nevýznamným zvýšením až na průměrnou hodnotu 39.81 g/l, plazmatického cholesterolu z 3.94 (40.den věku) na 5.50 mmol/l (90.den věku) a plazmatického vápníku z 2.46 mmol/l (40.den věku) na 2.70 mmol/l (70.den věku). Pokles průměrných hodnot v závislosti na věku byl pozorován
  • The aim of the paper was to investigate the changes of biochemical characteristics in pheasants during fattening. During trial period 40, 50, 70 and 90 day of age from the group of 20 pheasants blood for biochemical examination was taken by puncture of vena basilica. The results of biochemical studies reveal interesting changes, which are caused during fattening. These changes were characterized especially by highly significant (P ? 0.01) increase in glucose depending on age from 17.33 mmol (40 day of age) to 20.42 mmol(l (70 day of age) and subsequent highly significant (P ? 0.01) decrease to 18.43 mmol/l (90 day of age), statistically highly significant (P ? 0.01) increase in mean values of plazmatic protein from 36.35 g/l (40 day of age) to 39.15 g/l (50 day of age).and subsequent insignificant increase to the mean value 39.81 g(l, plazmatic cholesterol from 3.94 (40 day of age) to 5.50 mmol/l (90 day of age) and plazmatic calcium from 2.46 mmol/l (40 day of age) to 2.70 mmol/l (70 day of age). (en)
Title
  • Development of plasma biochemical characteristics in pheasant chicks during fattening (en)
  • Vývoj biochemických ukazatelů krevní plazmy u bažantích kuřat v průběhu výkrmu
  • Vývoj biochemických ukazatelů krevní plazmy u bažantích kuřat v průběhu výkrmu (cs)
skos:prefLabel
  • Development of plasma biochemical characteristics in pheasant chicks during fattening (en)
  • Vývoj biochemických ukazatelů krevní plazmy u bažantích kuřat v průběhu výkrmu
  • Vývoj biochemických ukazatelů krevní plazmy u bažantích kuřat v průběhu výkrmu (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/03:00000428!RIV/2004/MSM/162704/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 132-136
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 162700005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 634856
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/03:00000428
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pheasant, fattening, biochemistry (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E781BB4D2388]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • V.Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Straková, Eva
  • Suchý, Pavel
  • Vitula, František
  • Slezáčková, Iva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VFU
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-454-X
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software