Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo poznání změn biochemických ukazatelů u bažantů během výkrmu. V průběhu pokusného období byla u souboru 20 bažantů ve 40., 50., 70. a 90.dnu věku odebírána krev punkcí vena basilica pro biochemická vyšetření. Výsledky biochemických studií odhalují zajímavé změny, ke kterým dochází u bažantů v průběhu výkrmu. Tyto změny byly charakterizovány zejména vysoce významným (P ? 0.01) zvýšením plazmatické glukózy v závislosti na věku ze 17.33 mmol/l (40.den věku) na 20.42 mmol/l (70.den věku) a následným vysoce významným (P ? 0.01) poklesem na 18.43 mmol/l (90.den věku), statisticky vysoce významným zvýšením (P ? 0.01) průměrných hodnot plazmatické bílkoviny z 36.35 g/l (40.den věku) na 39.15 g/l (50.den věku) a dále nevýznamným zvýšením až na průměrnou hodnotu 39.81 g/l, plazmatického cholesterolu z 3.94 (40.den věku) na 5.50 mmol/l (90.den věku) a plazmatického vápníku z 2.46 mmol/l (40.den věku) na 2.70 mmol/l (70.den věku). Pokles průměrných hodnot v závislosti na věku byl pozorován
- The aim of the paper was to investigate the changes of biochemical characteristics in pheasants during fattening. During trial period 40, 50, 70 and 90 day of age from the group of 20 pheasants blood for biochemical examination was taken by puncture of vena basilica. The results of biochemical studies reveal interesting changes, which are caused during fattening. These changes were characterized especially by highly significant (P ? 0.01) increase in glucose depending on age from 17.33 mmol (40 day of age) to 20.42 mmol(l (70 day of age) and subsequent highly significant (P ? 0.01) decrease to 18.43 mmol/l (90 day of age), statistically highly significant (P ? 0.01) increase in mean values of plazmatic protein from 36.35 g/l (40 day of age) to 39.15 g/l (50 day of age).and subsequent insignificant increase to the mean value 39.81 g(l, plazmatic cholesterol from 3.94 (40 day of age) to 5.50 mmol/l (90 day of age) and plazmatic calcium from 2.46 mmol/l (40 day of age) to 2.70 mmol/l (70 day of age). (en)
|
Title
| - Development of plasma biochemical characteristics in pheasant chicks during fattening (en)
- Vývoj biochemických ukazatelů krevní plazmy u bažantích kuřat v průběhu výkrmu
- Vývoj biochemických ukazatelů krevní plazmy u bažantích kuřat v průběhu výkrmu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Development of plasma biochemical characteristics in pheasant chicks during fattening (en)
- Vývoj biochemických ukazatelů krevní plazmy u bažantích kuřat v průběhu výkrmu
- Vývoj biochemických ukazatelů krevní plazmy u bažantích kuřat v průběhu výkrmu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/03:00000428!RIV/2004/MSM/162704/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/03:00000428
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pheasant, fattening, biochemistry (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - V.Kábrtovy dietetické dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Straková, Eva
- Suchý, Pavel
- Vitula, František
- Slezáčková, Iva
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |