About: Možnosti využití krmných dávek na bázi obilovin při intenzivním výkrmu býků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The objective of this paper was to verify the possibilities of utilization of feed rations with the high level of cereals and low level of forage in the bulls fattening. The impact on grow intensity, state of health and meat quality was observed. During the period of 6 months 40 bulls were fed with feed ration which basic components were cereals (72 - 78 % of dry matter). The bulls reached high growth intensity, the mean daily weight gain was about 1.7 kg. Their state of health was evaluated on the base of clinical examination and on the base of blood examination in which biochemical and haematological parametres and parametres of acid-base balance were observed. After slaughtering the meat quality (senzoric valuation, pH1, pH24 and pHult and water holding capacity) were evaluated. The results of examinations showed that the state of health was not negatively influenced during the fattening. The most of samples showed changes typical to DFD meat but the cause of this defect probably had no relation (en)
  • Práce se zabývá ověřením možnosti využití krmných dávek s vysokým podílem obilovin a nízkým podílem objemných krmiv ve výkrmu býků. Sleduje jejich vliv na intenzitu růstu, zdravotní stav a kvalitu masa. 40 kusů býků bylo během 6 měsíců krmeno dietami, jejichž základní složku tvořily obiloviny (72 - 78% ze sušiny krmné dávky). Býci dosahovali vysoké intenzity růstu s průměrným denním přírůstkem okolo 1,7 kg. Jejich zdravotní stav byl hodnocen na základě klinického vyšetření a na základě vyšetření odebrané krve, u které byly sledovány vybrané biochemické a hematologické parametry a parametry acidobazické rovnováhy. Po porážce byla vyhodnocena kvalita masa (senzorické posouzení, měření pH1 a pHult a vaznost vody). Výsledky vyšetření ukázaly, že u sledovaných býků nedošlo během výkrmu k narušení zdravotního stavu. Při hodnocení kvality masa vykazovala většina vzorků znaky typické pro DFD maso, příčina poruchy ale pravděpodobně nesouvisela s podávanými dietami.
Title
  • Možnosti využití krmných dávek na bázi obilovin při intenzivním výkrmu býků
  • Možnosti využití krmných dávek na bázi obilovin při intenzivním výkrmu býků (cs)
  • The possibilities of utilization of feed rations on the base of cereals during the intensive fattenig of bulls (en)
skos:prefLabel
  • Možnosti využití krmných dávek na bázi obilovin při intenzivním výkrmu býků
  • Možnosti využití krmných dávek na bázi obilovin při intenzivním výkrmu býků (cs)
  • The possibilities of utilization of feed rations on the base of cereals during the intensive fattenig of bulls (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/03:00000372!RIV/2004/MSM/162704/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 77-81
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 162700005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 616732
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/03:00000372
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bulls, fattening, cereal diet, weight gain, health, meat quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [00D0844F0B75]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • V. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Štercová, Eva
  • Pažout, Vladimír
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VFU
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-461-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software