About: Proteolytic activity of Bacillus cereus and Bacillus subtilis in UHT milk     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Proteolytické kmeny Bacillus spp. byly izolovány ze syrového mléka a stájového prostředí. V UHT mléce skladovaném při 24 °C byly testovány tři kmeny Bacillus spp. Účinek mikrobiologické aktivity byl vyhodnocen pomocí SDS-PAGE. Proteolytická aktivity sporotvorných mikroorganismů byla charakterizována na základě úbytku -, a kaseinových frakcí. K proteolýze byly citlivější - a - kasein na rozdíl od -kaseinu. Proteolýza způsobená činností Bacillus cereus byla intenzivnější než u Bacillus subtilis. Výsledkem enzymatické aktivity byl vznik nežádoucího flavoru a snížené kvality mléčných výrobků.
  • Proteolytické kmeny Bacillus spp. byly izolovány ze syrového mléka a stájového prostředí. V UHT mléce skladovaném při 24 °C byly testovány tři kmeny Bacillus spp. Účinek mikrobiologické aktivity byl vyhodnocen pomocí SDS-PAGE. Proteolytická aktivity sporotvorných mikroorganismů byla charakterizována na základě úbytku -, a kaseinových frakcí. K proteolýze byly citlivější - a - kasein na rozdíl od -kaseinu. Proteolýza způsobená činností Bacillus cereus byla intenzivnější než u Bacillus subtilis. Výsledkem enzymatické aktivity byl vznik nežádoucího flavoru a snížené kvality mléčných výrobků. (cs)
  • The proteolytic Bacillus spp. was isolated from raw milk and farm environment. Three strains of two species of Bacillus were tested in UHT milk stored by 24 °C. Effect of the microbial activities on milk protein were evaluated by SDS-PAGE. Proteolytic activity of spore forming bacteria was characterized by a reduction in the -, and casein bands. The- and - casein were most susceptible to proteolysis while the - casein was less affected. Proteolysis caused by Bacillus cereus was more intensive than by Bacillus subtilis. Enzymatic activity results in the development of objectionable flavor and quality defects in dairy products. (en)
Title
  • Proteolytic activity of Bacillus cereus and Bacillus subtilis in UHT milk (en)
  • Proteolytická aktivita Bacillus cereus a Bacillus subtilis v UHT mléku
  • Proteolytická aktivita Bacillus cereus a Bacillus subtilis v UHT mléku (cs)
skos:prefLabel
  • Proteolytic activity of Bacillus cereus and Bacillus subtilis in UHT milk (en)
  • Proteolytická aktivita Bacillus cereus a Bacillus subtilis v UHT mléku
  • Proteolytická aktivita Bacillus cereus a Bacillus subtilis v UHT mléku (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/03:00000064!RIV06-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 98-102
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 162700005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 623985
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/03:00000064
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • casein; SDS-PAGE; proteolysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B0CA31B24324]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • V. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dračková, Michaela
  • Vorlová, Lenka
  • Lukášová, Jindra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VFU Brno
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-461-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software