About: Vliv mikroorganismů rodu Bacillus na kvalitu UHT mléka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The influence of amount of Bacillus spp. spores , storage temperature and time on contens of proteins and free fatty acids in UHT milk was studied. The greatest proteolysis and lipolysis in milk was in B. licheniformis and B. cereus detected. (en)
  • Sporulující bakterie rodu Bacillus ovlivňují svou proteolytickou a lipolytickou aktivitou nutriční a senzorické vlastnosti mléka a mléčných výrobků. Vzhledem k termorezistenci spór a schopnosti vegetativních buněk produkovat extrácelulární termostabilní enzymy mohou být tyto mikroorganismy přičinou kažení UHT mléka i jiných mléčných výrobků. V práci byly sledovány změny obsahu bílkovin a volných mastných kyselin v mléce v závislosti na výchozí koncentraci spór B. licheniformis, B. subtilis a B. cereus, teplotě a době skladování. Byl zaznamenán pokles obsahu bílkovin a vzestup obsahu volných mastných kyselin u všech vyšetřovaných druhů, více se změny projevily v případě B. licheniformis a B. cereus
Title
  • Vliv mikroorganismů rodu Bacillus na kvalitu UHT mléka
  • Vliv mikroorganismů rodu Bacillus na kvalitu UHT mléka (cs)
  • The influence of amount of Bacillus spp. on quality of UHT milk (en)
skos:prefLabel
  • Vliv mikroorganismů rodu Bacillus na kvalitu UHT mléka
  • Vliv mikroorganismů rodu Bacillus na kvalitu UHT mléka (cs)
  • The influence of amount of Bacillus spp. on quality of UHT milk (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/01:00000497!RIV/2002/MSM/162702/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 28-32
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 162700005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 700598
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/01:00000497
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Bacillus spp., proteolysis, lipolysis, UHT milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [389CB6C04556]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - XXXI. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Janštová, Bohumíra
  • Vorlová, Lenka
  • Lukášová, Jindra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VFU Brno
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-420-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software