About: Meat as food: Production, composition and characteristics     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Current situation and trends in pork, beef and poultry meat production in the world, in the EU and in the Czech Republic are analysed in detail. Chapter 1 also discusses health aspects of meat consumption; particularly in connection with cardiovascular diseases and cancer. Chapter 2 brings an actual viewpoint on biochemical processes in meat, known as meat aging. Microbiology of meat deals both with meat spoilage microflora and bacteria and viruses as causative agents of alimentary diseases. Chapter Parasitology of meat describes the most important parasitic species with respect to food safety. (en)
  • Podrobně je analyzována současná produkce vepřového, hovězího i drůbežího masa ve světě, Evropě i ČR. Kapitola 1 se rovněž zabývá zdravotními aspekty konzumace masa, samostatně je popsána souvislost mezi konzumací masa a kardiovaskulárními chorobami i rakovinným onemocněním. V kapitole 2 je mimo jiné popsán aktuální pohled na biochemické procesy v mase, známé pod pojmem zrání masa. Mikrobiologie masa pojednává o mikroflóře vyvolávající kažení masa i o bakteriích a virech jako původcích alimentárních onemocnění člověka. Kapitola Parazitologie masa popisuje druhy cizopasných organismů významných z pohledu bezpečnosti potravin.
  • Podrobně je analyzována současná produkce vepřového, hovězího i drůbežího masa ve světě, Evropě i ČR. Kapitola 1 se rovněž zabývá zdravotními aspekty konzumace masa, samostatně je popsána souvislost mezi konzumací masa a kardiovaskulárními chorobami i rakovinným onemocněním. V kapitole 2 je mimo jiné popsán aktuální pohled na biochemické procesy v mase, známé pod pojmem zrání masa. Mikrobiologie masa pojednává o mikroflóře vyvolávající kažení masa i o bakteriích a virech jako původcích alimentárních onemocnění člověka. Kapitola Parazitologie masa popisuje druhy cizopasných organismů významných z pohledu bezpečnosti potravin. (cs)
Title
  • Meat as food: Production, composition and characteristics (en)
  • Maso jako potravina. Produkce, složení a vlastnosti masa
  • Maso jako potravina. Produkce, složení a vlastnosti masa (cs)
skos:prefLabel
  • Meat as food: Production, composition and characteristics (en)
  • Maso jako potravina. Produkce, složení a vlastnosti masa
  • Maso jako potravina. Produkce, složení a vlastnosti masa (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16170/14:43872890!RIV15-MSM-16170___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 27501
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16170/14:43872890
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • food hygiene; parazitology; food microbiology; meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D50CE5341F29]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuveden
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso jako potravina. Produkce, složení a vlastnosti masa
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bořilová, Gabriela
  • Juránková, Jana
  • Steinhauser, Ladislav
  • Steinhauserová, Pavla
  • Hulánková, Radka
  • Kameník, Josef
  • Steinhauserová, Iva
  • Neumayerová, Helena
  • Vašíčková, Petra
  • Svobodová, Irena
  • Lorencová, Alena
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-673-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16170
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software