Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Current situation and trends in pork, beef and poultry meat production in the world, in the EU and in the Czech Republic are analysed in detail. Chapter 1 also discusses health aspects of meat consumption; particularly in connection with cardiovascular diseases and cancer. Chapter 2 brings an actual viewpoint on biochemical processes in meat, known as meat aging. Microbiology of meat deals both with meat spoilage microflora and bacteria and viruses as causative agents of alimentary diseases. Chapter Parasitology of meat describes the most important parasitic species with respect to food safety. (en)
- Podrobně je analyzována současná produkce vepřového, hovězího i drůbežího masa ve světě, Evropě i ČR. Kapitola 1 se rovněž zabývá zdravotními aspekty konzumace masa, samostatně je popsána souvislost mezi konzumací masa a kardiovaskulárními chorobami i rakovinným onemocněním. V kapitole 2 je mimo jiné popsán aktuální pohled na biochemické procesy v mase, známé pod pojmem zrání masa. Mikrobiologie masa pojednává o mikroflóře vyvolávající kažení masa i o bakteriích a virech jako původcích alimentárních onemocnění člověka. Kapitola Parazitologie masa popisuje druhy cizopasných organismů významných z pohledu bezpečnosti potravin.
- Podrobně je analyzována současná produkce vepřového, hovězího i drůbežího masa ve světě, Evropě i ČR. Kapitola 1 se rovněž zabývá zdravotními aspekty konzumace masa, samostatně je popsána souvislost mezi konzumací masa a kardiovaskulárními chorobami i rakovinným onemocněním. V kapitole 2 je mimo jiné popsán aktuální pohled na biochemické procesy v mase, známé pod pojmem zrání masa. Mikrobiologie masa pojednává o mikroflóře vyvolávající kažení masa i o bakteriích a virech jako původcích alimentárních onemocnění člověka. Kapitola Parazitologie masa popisuje druhy cizopasných organismů významných z pohledu bezpečnosti potravin. (cs)
|
Title
| - Meat as food: Production, composition and characteristics (en)
- Maso jako potravina. Produkce, složení a vlastnosti masa
- Maso jako potravina. Produkce, složení a vlastnosti masa (cs)
|
skos:prefLabel
| - Meat as food: Production, composition and characteristics (en)
- Maso jako potravina. Produkce, složení a vlastnosti masa
- Maso jako potravina. Produkce, složení a vlastnosti masa (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16170/14:43872890!RIV15-MSM-16170___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16170/14:43872890
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - food hygiene; parazitology; food microbiology; meat (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Maso jako potravina. Produkce, složení a vlastnosti masa
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bořilová, Gabriela
- Juránková, Jana
- Steinhauser, Ladislav
- Steinhauserová, Pavla
- Hulánková, Radka
- Kameník, Josef
- Steinhauserová, Iva
- Neumayerová, Helena
- Vašíčková, Petra
- Svobodová, Irena
- Lorencová, Alena
|
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |