About: HEAT RESISTANCE OF BACILLUS SPP. SPORES ISOLATED FROM MILK AND AGRICULTURAL ENVIRONMENT     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo porovnání termorezistence spór mezofilních druhů rodu Bacillus, vyskytujících se v syrovém mléce, ve vztahu k jejich přežívání v tepelně ošetřených mléčných výrobcích. U 58 kmenů 9 druhů rodu Bacillus byla stanovena termorez istence spór v mléce v rozsahu teplot 95 - 135 oC při různé expozici. Nejvyšší termorezistence byla zjištěna u B.licheniformis, jehož spóry přežily teplotu 135 oC. Spóry schopné klíčit byly u ostatních druhů zaznamenány při teplotě 120 oC s výjimkou B.coagulans a B.pumilus. Redukce spór byla nejrychlejší u B.cereus ve srovnání s B.licheniformis a B.subtilis. Výsledky poukazují na možnost přežívání některých spór r. Bacillus v mléce ošetřeném vysokými teplotami.
  • Cílem práce bylo porovnání termorezistence spór mezofilních druhů rodu Bacillus, vyskytujících se v syrovém mléce, ve vztahu k jejich přežívání v tepelně ošetřených mléčných výrobcích. U 58 kmenů 9 druhů rodu Bacillus byla stanovena termorez istence spór v mléce v rozsahu teplot 95 - 135 oC při různé expozici. Nejvyšší termorezistence byla zjištěna u B.licheniformis, jehož spóry přežily teplotu 135 oC. Spóry schopné klíčit byly u ostatních druhů zaznamenány při teplotě 120 oC s výjimkou B.coagulans a B.pumilus. Redukce spór byla nejrychlejší u B.cereus ve srovnání s B.licheniformis a B.subtilis. Výsledky poukazují na možnost přežívání některých spór r. Bacillus v mléce ošetřeném vysokými teplotami. (en)
Title
  • HEAT RESISTANCE OF BACILLUS SPP. SPORES ISOLATED FROM MILK AND AGRICULTURAL ENVIRONMENT
  • HEAT RESISTANCE OF BACILLUS SPP. SPORES ISOLATED FROM MILK AND AGRICULTURAL ENVIRONMENT (en)
skos:prefLabel
  • HEAT RESISTANCE OF BACILLUS SPP. SPORES ISOLATED FROM MILK AND AGRICULTURAL ENVIRONMENT
  • HEAT RESISTANCE OF BACILLUS SPP. SPORES ISOLATED FROM MILK AND AGRICULTURAL ENVIRONMENT (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16170/01:00000495!RIV/2002/MSM/161702/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 179-184
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 162700005)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 70
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 681511
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16170/01:00000495
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Bacillus spp., spores, termoresistance, UHT milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B33D32B02A15]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta veterinaria
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 1
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Janštová, Bohumíra
  • Lukášová, Jindra
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0001-7213
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16170
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software