About: Trend in the post-harvest storage of fruits and vegetables.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V chladírenské teplotě byla sledována uchovatelnost odrůd Florina, Rezista a Produkta, byly získány údaje o změně látkového složení. Plody odrůd (Florina, Rezista a Produkta) a srovnávací odrůdy Golden Delicious byly sklizeny v optimální sklizňové zralosti (kombinace parametrů těkavé a netěkavé sušiny) a skladovány v teplotě 3 °C a při relativní vlhkosti %. Byly vyhodnoceny hmotností ztráty, jejichž hodnota výrazně souvisí s odrůdou. Rozpustná sušina se výrazně neměnila a složkou, která podléhala změněbylo prodýchání hlavních kyselin, vyjádřených jako titrační kyseliny a jejich průběh během skaldování lze vyjádřit exponenciální rovnicí s konstantami, které jsou charakteristické pro odrůdu. Fyziologická onemocnění, spála (senescentní hnědnutí) se u sk ladovaných odrůd neprokázala ani v teplotách chladírenských ani v teplotách distribučních. Změny látkového složení v průběhu chladírenského skladování jsou dalšími charakteristikami fyziologických a technologických vlastností perspektivních odrůd jablek.
  • V chladírenské teplotě byla sledována uchovatelnost odrůd Florina, Rezista a Produkta, byly získány údaje o změně látkového složení. Plody odrůd (Florina, Rezista a Produkta) a srovnávací odrůdy Golden Delicious byly sklizeny v optimální sklizňové zralosti (kombinace parametrů těkavé a netěkavé sušiny) a skladovány v teplotě 3 °C a při relativní vlhkosti %. Byly vyhodnoceny hmotností ztráty, jejichž hodnota výrazně souvisí s odrůdou. Rozpustná sušina se výrazně neměnila a složkou, která podléhala změněbylo prodýchání hlavních kyselin, vyjádřených jako titrační kyseliny a jejich průběh během skaldování lze vyjádřit exponenciální rovnicí s konstantami, které jsou charakteristické pro odrůdu. Fyziologická onemocnění, spála (senescentní hnědnutí) se u sk ladovaných odrůd neprokázala ani v teplotách chladírenských ani v teplotách distribučních. Změny látkového složení v průběhu chladírenského skladování jsou dalšími charakteristikami fyziologických a technologických vlastností perspektivních odrůd jablek. (en)
Title
  • Trend in the post-harvest storage of fruits and vegetables.
  • Trend in the post-harvest storage of fruits and vegetables. (en)
skos:prefLabel
  • Trend in the post-harvest storage of fruits and vegetables.
  • Trend in the post-harvest storage of fruits and vegetables. (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:_____/99:1_3_272!RIV/2000/MZE/430000
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 33
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(EP0960996030)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
  • Goliáš, Jan
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 756588
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:_____/99:1_3_272
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [21FF2EB9A0A9]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník z mezinárodní konference Chemistry Live
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Goliáš, Jan
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoké učení technické v Brně
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software