About: Ethylene Production and Apricot Softening on the Tree and During storage in the Process of Maturation.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Optimalizace sklizňového termínu nových odrůd jablek Pro chladírenské skladování jádrového ovoce, zejména jablek, je třeba přesně znát období sklizně, na něž naváže rychlé zchlazení. Nové technologie skladování (ŘA, ULO, LECA) jsou na optimální zralostijablek bezprostředně vázány. Přesný sklizňový termín je odvozený z dynamiky etylenu a netěkavých látkových složek v období od před- klimakterického do postklimakterického období zrání na stromě. Pro čtyři odrůdy jablek (Florina, Produkta, Rezista, Ango ld) jsou uvedeny numerické hodnoty, které charakterizují odrůdy, datum sklizně založené na znalosti dynamických průběhů obou skupin zkoumaných kritérií. Navržená kriteria hodnocení mají dvojí charakter: první kriterium má význam pro posklizňovou fyziologii (dynamika etylenu), druhé kriterium (kombinace průběhu titračních kyselin, rozpustné sušiny a ztráty škrobu) lze přímo uplatnit v provozní praxi. Pro uvedené odrůdy nejsou známy jejich průběhy zrání v období před skladováním.
  • Optimalizace sklizňového termínu nových odrůd jablek Pro chladírenské skladování jádrového ovoce, zejména jablek, je třeba přesně znát období sklizně, na něž naváže rychlé zchlazení. Nové technologie skladování (ŘA, ULO, LECA) jsou na optimální zralostijablek bezprostředně vázány. Přesný sklizňový termín je odvozený z dynamiky etylenu a netěkavých látkových složek v období od před- klimakterického do postklimakterického období zrání na stromě. Pro čtyři odrůdy jablek (Florina, Produkta, Rezista, Ango ld) jsou uvedeny numerické hodnoty, které charakterizují odrůdy, datum sklizně založené na znalosti dynamických průběhů obou skupin zkoumaných kritérií. Navržená kriteria hodnocení mají dvojí charakter: první kriterium má význam pro posklizňovou fyziologii (dynamika etylenu), druhé kriterium (kombinace průběhu titračních kyselin, rozpustné sušiny a ztráty škrobu) lze přímo uplatnit v provozní praxi. Pro uvedené odrůdy nejsou známy jejich průběhy zrání v období před skladováním. (en)
Title
  • Ethylene Production and Apricot Softening on the Tree and During storage in the Process of Maturation.
  • Ethylene Production and Apricot Softening on the Tree and During storage in the Process of Maturation. (en)
skos:prefLabel
  • Ethylene Production and Apricot Softening on the Tree and During storage in the Process of Maturation.
  • Ethylene Production and Apricot Softening on the Tree and During storage in the Process of Maturation. (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:_____/97:1_4_343!RIV/2000/MZE/430000
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 33
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(EP0960996030)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
  • Goliáš, Jan
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 797833
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:_____/97:1_4_343
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3E2531B18866]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Lednice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník mezinárodní vědecké konference %22Biologický a technický vývoj v zahradnictví%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Goliáš, Jan
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Zahradnická fakulta v Lednici
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software