About: Senzorická kvalita a skladovatelnost švestek v definovaných plynných směsích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Procesy zrání, měknutí a mikrobní napadení bylo hodnoceno při chladírenském skladování švestek v rozdílných plynných směsích. Hmotnostní ztráty byly hlavně ovlivněny plynnou směsí, neboť plody z kontrolního skladování ve vzduchu měkly významně a měly vyšší hmotnostní ztráty než plody v ULO a PE variantě. Během skladování v plynné směsi byly hmotnostní ztráty menší jak jedno procento. Nebyla nalezena významnost mezi variantami uloženými v plynné směsi a následným skladováním v chladírenské teplotě. Mikrobní poškození se neprojevilo v plynných směsích, které byly zcela syceny vodní parou.
  • Procesy zrání, měknutí a mikrobní napadení bylo hodnoceno při chladírenském skladování švestek v rozdílných plynných směsích. Hmotnostní ztráty byly hlavně ovlivněny plynnou směsí, neboť plody z kontrolního skladování ve vzduchu měkly významně a měly vyšší hmotnostní ztráty než plody v ULO a PE variantě. Během skladování v plynné směsi byly hmotnostní ztráty menší jak jedno procento. Nebyla nalezena významnost mezi variantami uloženými v plynné směsi a následným skladováním v chladírenské teplotě. Mikrobní poškození se neprojevilo v plynných směsích, které byly zcela syceny vodní parou. (cs)
  • Ripening, firmness, freedom from decay were evaluated by storage of plum fruits by cold storage with different gas mixtures. Weigh losses were greatly affected by the gas mixture atmosphere since control plums showed significantly higher losses of weight than ULO and PE atmosphere. During the gas mixture phase the weight loss was lower than one percent. No significant differences were found between gas mixture treatment variants at the shelf life period (75 days). With respect to the skin firmness maintained the fruit from gas mixture storage does not practically change its values in comparison with initial values. There was no evidence on microbiological decay at all treatments after the gas mixture period, even if the saturation with water vapor pressure was full. (en)
Title
  • Senzorická kvalita a skladovatelnost švestek v definovaných plynných směsích
  • Senzorická kvalita a skladovatelnost švestek v definovaných plynných směsích (cs)
  • Sensory quality a storability plum fruits at defined gas mixtures (en)
skos:prefLabel
  • Senzorická kvalita a skladovatelnost švestek v definovaných plynných směsích
  • Senzorická kvalita a skladovatelnost švestek v definovaných plynných směsích (cs)
  • Sensory quality a storability plum fruits at defined gas mixtures (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:_____/06:00087961!RIV08-MSM-62156489
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 2;2
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 498921
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:_____/06:00087961
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ripening; cold storage; gas mixture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [76425C145D56]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník souhrnů sdělení XXXIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Goliáš, Jan
  • Kolenčíková, Doubravka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-930-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software