Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Aplikací vyššího počtu ovinutí (6x) došlo k průkaznému (P<0,05) snížení hodnoty titrační kyselosti, formolové titrace a ke zvýšení hodnoty pH. Siláž obalená větším počtem vrstev fólie měla statisticky neprůkazně (P>0,05) nižší obsah kvasných kyselin, včetně kyseliny mléčné, než bylo analyzováno v siláži s nižším počtem (3) vrstev fólie.V balíkované siláži chráněné větším počtem vrstev fólie byl současně zjištěn (P>0,05) nižší obsah amoniaku (604,8 + 97,6 mg) než v siláži ovinuté nižším počtem vrstev fólie (809,2 + 223,2 mg). Použití vyššího počtu vrstev fólie při silážování zavadlé hmoty při sušině nad 450 g/kg nevedlo v podmínkách našeho pokusu ke snížení obsahu etanolu ve srovnání se siláží obalené třemi vrstvami.
- Silage with 3 foil layers and 6 foil layers was prepared. The most intensive decrease (P<0.05) of pH value in silage was observed after application of 3 foil layers as compared with the variant of 6 layers (5.18 + 0.13 vs 5.56 + 0.22). Statistical differences were also found between both variants in the titration acidity content (1123.1 + 132.2 vs. 814.0 + 69.9 mg KOH/100 g silage) and formol titration (0.15 + 0.02 % vs. 0.10 + 0.02 %) in favour of the silage wrapped with 3 foil layers. No butyricacid was determined in any variant of wilted silages. In both variants of wrapped silages, a reduced fermentation content was found. A mildly higher level of NH3 was observed in the wrap pack silage with 3 foil layers (809.2 + 223.2 mg of dry matter) in comparison with the variant silage wrapped with 6 foil layers (604.8 + 97.6 mg of dry matter). Wrap silage with a higher number of foil layers had the highest level of ethanol (11.44 + 6.57 % vs. 6.96 + 2.90 %). (en)
|
Title
| - Vliv počtu vrstev fólie na kvalitu fermentačního procesu zavadlé jetelotravní siláže v obalovaných kulatých balících
- Vliv počtu vrstev fólie na kvalitu fermentačního procesu zavadlé jetelotravní siláže v obalovaných kulatých balících (cs)
- The influence of the number of foil layers on the quality fermentation process of wilted clover- grass silage in wrap round bale. (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv počtu vrstev fólie na kvalitu fermentačního procesu zavadlé jetelotravní siláže v obalovaných kulatých balících
- Vliv počtu vrstev fólie na kvalitu fermentačního procesu zavadlé jetelotravní siláže v obalovaných kulatých balících (cs)
- The influence of the number of foil layers on the quality fermentation process of wilted clover- grass silage in wrap round bale. (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:_____/03:23200012!RIV/2004/MSM/430004/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:_____/03:23200012
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - clover-grass wrapped silage; round big-bale technology; fermentation process (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Doležal, Petr
- Mareš, Petr
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |