About: Ukládání bílkovin a tuku ve svalovině rychle a pomalu rostoucích kuřat vykrmovaných do vyššího věku     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V pokusu s rychle rostoucími kohoutky hybridní kombinace Ross 208 (FG) a pomalu rostoucími hybridy Isa Brown (SG) byly zjišťovány základní produkční parametry a obsah sušiny, bílkovin a tuku v prsní a stehenní svalovině při výkrmu do věku 5 ? 18 týdnů. Psměs s vysokým obsahem dusíkatých látek. U FG se obsah sušiny, bílkovin a tuku v prsní svalovině i sušiny a tuku ve svalovině stehenní s přibývajícím věkem průkazně neměnil (P>0,05), obsah bílkovin ve stehenní svalovině se průkazně zvyšoval (P<0,01). U Sobsah sušiny a tuku v prsní svalovině, ostatní hodnoty se neměnily. U FG se hmotnost prsní a stehenní svaloviny a množství bílkovin uložených v prsní a stehenní svalovině zvyšovala o 25, 20, 28 a 24 % a u SG o 18, 13, 26 a 14 % rychleji než živá hmotnostv prsní svalovině FG a SG byl pomalejší o 16 a 30 %. Relativní rychlost růstu obsahu tuku ve stehenní svalovině FG byla o 8 % menší a u SG o 9 % vyšší než relativní rychlost růstu celého kuřete.
  • In trial with fast growing cockerels of hybrid combination Ross 208 (FG) and slow growing (SG) hybrids Isa Brown, basic production parameters and content of dry matter, protein and fat in the breast and thigh meat were investigated in the course of fattethe 18th week. Chickens were fed a mixture containing high level of crude protein. In FG group, changes in the content of dry matter, protein and fat in the breast meat, and dry matter and fat in thigh meat were not significant (P>0.05), the content of p(P<0.01) with the age. In SG group significantly (P<0.01) increased content of dry matter and fat in breast meat, other values did not changed. In FG chickens, the weight of breast and thigh meat and the protein content in the breast and thigh meat incrby 18; 13; 26; and 14 % faster and the growth of the fat content in breast meat of FG and SG groups slower by 16 and 30 % than their live body weight, respectively. In FG group, the relative increase of fat content in thigh meat was lower by 8 % while in (en)
Title
  • Ukládání bílkovin a tuku ve svalovině rychle a pomalu rostoucích kuřat vykrmovaných do vyššího věku
  • Ukládání bílkovin a tuku ve svalovině rychle a pomalu rostoucích kuřat vykrmovaných do vyššího věku (cs)
  • Retention of protein and fat in the meat of fast and slow growing chickens fattened to higher age (en)
skos:prefLabel
  • Ukládání bílkovin a tuku ve svalovině rychle a pomalu rostoucích kuřat vykrmovaných do vyššího věku
  • Ukládání bílkovin a tuku ve svalovině rychle a pomalu rostoucích kuřat vykrmovaných do vyššího věku (cs)
  • Retention of protein and fat in the meat of fast and slow growing chickens fattened to higher age (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:_____/02:23200018!RIV/2003/MSM/430003/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 162;164
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 667717
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:_____/02:23200018
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • chickens;prolonged fattening;meat composition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6BEA92F1BEEF]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník mezinárodní konference Drůbež 2002
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zelenka, Jiří
  • Komprda, Tomáš
  • Fajmonová, Eva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-579-8
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 24 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software