About: The effects of organic acids applications on quality of sugar pulp silages     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V pokusu s lisovanými řízky byl sledován konzervační efekt kyseliny mravenčí, benzoové a směsi kyseliny mravenčí s propionovou na kvalitu fermentačního procesu a porovnán s neošetřenou kontrolní variantou. Testované chemické přípravky byly přidávány v mnkyselinou mravenčí a benzoovou došlo u řízkových siláží nejen ke snížení hodnoty pH, ale take ke statisticky průkaznému snížení (P<0.05) tvorby všech kvasných kyselin, zejména kyseliny octové, kt erá u zbývajících siláží měla jinak dominantní zastoupení.způsobil ve srovnání s kontrolní siláží v podmínkách našeho laboratorního pokusu take významné snížení tvorby alkoholu. Tyto změny byly statisticky významné. Kyselina benzoová jako silážní prostředek významně (P<0.05) zvýšila ve srovnání s kontrolní silámléčné a snížila obsah kyseliny octové v siláži. Přidané organické kyseliny, s výjimkou směsi kyseliny mravenčí s propionovou v poměru 13:87 k silážovaným lisovaným řízkům vedly ke zlepšení fermentačního procesu a snížení ztrát struktury ve srovnání s ko
  • The effects of formic acid (4 L/t), benzoic acid (0,15 % w/w) and mixture of formic and propionic acids (4 L/t) on fermentation processes of extracted sugar beet pulp were studied in a laboratory experiment. Silage with no preservative was prepared as coDry matter of the ensiled pulp was 122.7 g/kg. Silages were tested six times during 64 days of storage. Statistical differences were tested at significance level (P<0.05). The most intensive decrease of pH value from initial 4.9 to 3.79 was observed aftefour days after filling the silo. No butyric acid was determined in any variant. Application of formic acid decreased pH value and depressed significantly formation of fermentation acids. Silages with benzoic acid had the highest level of lactic acid andof lactic acid to acetic acid and silage prepared with acids had the lowest quality. (en)
Title
  • The effects of organic acids applications on quality of sugar pulp silages (en)
  • Konzervace cukrovarských řízku pomocí přídavku organických kyselin
  • Konzervace cukrovarských řízku pomocí přídavku organických kyselin (cs)
skos:prefLabel
  • The effects of organic acids applications on quality of sugar pulp silages (en)
  • Konzervace cukrovarských řízku pomocí přídavku organických kyselin
  • Konzervace cukrovarských řízku pomocí přídavku organických kyselin (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:_____/02:23200005!RIV/2003/MSM/430003/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 65;74
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 651094
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:_____/02:23200005
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sugar beet pulp ensiling;preservatives;organic acids;fermentation;silage quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E2CA7BE124C3]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 50
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software