About: The effect of inoculation on fermentation quality of wilted grass silage     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The influence of inoculation (lactic bacteria) and formic acid (positive control) of ensilaged wilted perennial fodder crops on quality fermentation processes was studied in a laboratory experiment. Silage with no preservative was prepared as control varwas higher than 350 g/kg. Silages were tested after 155 days of storage. Statistical differences were tested at the significant level (P<0.05). The most intensive decrease of pH value was observed after biological additive application as compared with coquality of the variants with biological additive was superior to that of the control. No butyric acid was determined in any variant of wilted silages. Application of inoculant decreased pH value and stimulated significantly formation of fermentation acidimproved significantly (P< 0.05) the parameters of fermentation process in comparison with the control variant. Silages with inoculant had the highest level of lactic and acetic acids and ratio of lactic acid to acetic acid. (en)
  • V modelovém pokusu byl sledován konzervační účinek inokulantu obsahující Lactobacillus rhamnosus a Enterococcus faecium (pokus) a kyseliny mravenčí (pozitivní kontrola) na kvalitu fermentačního procesu siláže ze zavadlé píce extenzivně pěstované. Inokulv množství 1g/t silážní hmoty. Aplikace biologického inokulantu statisticky průkazně (P<0.05) zlepšila většinu ukazatelů fermentačního procesu ve srovnání s kontrolní siláží bez přídavku aditiv. Konzervací zavadlé travní hmoty pomocí inokulantu došlo ke hodnoty titrační kyselosti a obsahu kyseliny mléčné, octové a celkového obsahu kyselin. Inokulace travní píce vedla k celkovému zvýšení produkce fermentačních kyselin v sušině o 61,3 % rel., kyseliny mléčné o 80,2 % rel. ve srovnání s kontrolní siláží. Ksilážích nalezena. Přídavek inokulantu zvýšil stupeň proteolýzy ve srovnání s neošetřenou kontrolní siláží (o 12,54 % rel.). Použití biologické přísady při silážování zavadlé travní biomasy vedlo ke snížení obsahu etanolu ve srovnání s kontrolní siláží a
Title
  • The effect of inoculation on fermentation quality of wilted grass silage (en)
  • Vliv inokulace zavadlého extenzivního travního porostu na fermentační proces siláží
  • Vliv inokulace zavadlého extenzivního travního porostu na fermentační proces siláží (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of inoculation on fermentation quality of wilted grass silage (en)
  • Vliv inokulace zavadlého extenzivního travního porostu na fermentační proces siláží
  • Vliv inokulace zavadlého extenzivního travního porostu na fermentační proces siláží (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:_____/02:23200002!RIV/2003/MSM/430003/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 67;74
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 668913
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:_____/02:23200002
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • grass silage;inoculant;formic acid;fermentation process;silage quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E27218E1C531]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 50
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Hejduk, Stanislav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software