About: Influence of the ensilaged alfalfa dry matter low content on the quality of fermentation process and protein degradability level     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the model experiment, the effects of ensilaged alfalfa dry matter content and addition of selected additiva on fermentation process were tested. To the silages prepared from fresh alfalfa besides the non-treated variant, admixed were the polyvalent inoculant, a microbial-enzymatic preparate, and formic acid (HCOOH). The addition of HCOOH led, as compared with the other variants, to the highest production of lactic acid 102.45 g/kg DM and to the highest inhibition of butyric acid creation (3.45 g/(kg DM). The greatest finding of butyric and propionic acid occured in the silage treated with the inoculant. The ratio of LA:VFA was in all silages lower than 1.0, except for the silage with HCOOH additivum. Silages of were all variants noted for pH high values that exceeded the critical limit. HCOOH added to fresh alfalfa led to the highest reduction of ammonia (1619 mg/kg silage), while in the other silages, ammoniak was determined in the toxic quantity of 2076-2405 mg/kg. (en)
  • V modelovém pokusu byl ověřován efekt nízkého obsahu sušiny silážované vojtěšky a přídavku vybraných aditiv (kyseliny maravenčí, inokulantů, směsných mikrobiálně enzymatických aditiv) na fermentační proces. Největší výskyt kyseliny máselné byl u siláží ošetřených inokulanty, nejmenší u siláže s kyselinou mravenčí. Všechny pokusné siláže se vyznačovaly vysokou hodnotou pH, nejvyšší byla u kontrolní siláže. Nejvyšší redukce amoniaku byla zjištěna u siláže s kys. mravenčí. U všech siláží, s výjimkou kys. mravenčí, byly analyzovány extrémní hodnoty rozkladu proteinu (nad 20 %) a tyto siláže byly označeny jako nezkrmitelné. Bylo konstatováno, že i pro aplikaci kyseliny mravenčí je minimálně nutný obsah sušiny 24-25 %.
Title
  • Influence of the ensilaged alfalfa dry matter low content on the quality of fermentation process and protein degradability level (en)
  • Vliv nízkého obsahu sušiny silážované vojtěšky na kvalitu kvasného procesu a úroveň rozkladu proteinu.
  • Vliv nízkého obsahu sušiny silážované vojtěšky na kvalitu kvasného procesu a úroveň rozkladu proteinu. (cs)
skos:prefLabel
  • Influence of the ensilaged alfalfa dry matter low content on the quality of fermentation process and protein degradability level (en)
  • Vliv nízkého obsahu sušiny silážované vojtěšky na kvalitu kvasného procesu a úroveň rozkladu proteinu.
  • Vliv nízkého obsahu sušiny silážované vojtěšky na kvalitu kvasného procesu a úroveň rozkladu proteinu. (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:_____/01:23200032!RIV/2002/MSM/430002/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 69;72
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 700618
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:_____/01:23200032
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • alfalfa silage; formic acid; biological additive; fermentation praocess (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E4C305CA90A7]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • VFU Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Konference s mezinárodní účastí IV. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Dvořáček, J.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-414-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software