About: Effect of the growth intensity on fatty acids content in turkey meat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Fifty three male turkeys of the BUT Big 6 hybrid combination fed commercial feed mixture were slaughtered at the age of 20 weeks in the range of the live weight 12 to 24 kg. Total lipid and 15 fatty acids were determined in breast meat (BM) and thigh meat (TM).Total lipid (2.47 and 1.47 g/100 g; P<0.01) and arachidonic acid (73 and 50 mg/100 g, P<0.01) content were higher in TM than in BM. No relationship between live weight reached at the age of 20 weeks and total lipid content was found in either tissue (R2 = 10-4; P>0.05). From all tested total lipid fractions, only three of them significantly (P<0.05) changed with the increasing growth intensity (live weight, kg; X): linoleic acid in TM (Y = 25.9 - 0.18X; R2 = 0.18), sum of polyunsaturated fatty acids in TM (Y = 33.8 - 0.23 X; R2 = 0.16) and palmitic acid in BM (Y = 22.7 + 0.08 X; R2 = 0.17). (en)
  • Z našeho sledování vyplývá, že u krůt vykrmených ve stejných podmínkách prostředí a poražených ve stejném věku nelze odhadovat obsah lipidů ve svalovině z hmotnosti zvířat. Na rozdíl od kuřat (Komprda aj., 1999) jsme u krůt nalezli závislost obsahu jednotlivých frakcí celkových lipidů na intenzitě růstu jen výjimečně. Krůtí maso obsahuje podstatně menší množství z hlediska lidské výživy žádoucích mononenasycených mastných kyselin a na druhé straně větší množství negativně hodnocené kyseliny arachidonové než maso kuřecí.
Title
  • Effect of the growth intensity on fatty acids content in turkey meat (en)
  • Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin v krůtím mase.
  • Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin v krůtím mase. (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of the growth intensity on fatty acids content in turkey meat (en)
  • Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin v krůtím mase.
  • Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin v krůtím mase. (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:_____/01:23200019!RIV/2002/MSM/430002/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 32;35
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 700532
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:_____/01:23200019
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • turkey; growth rate; PUFA (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9BFA2BDEF4ED]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • VFU Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Konference s mezinárodní účastí IV. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Blažková, Eva
  • Zelenka, Jiří
  • Komprda, Tomáš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-414-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software