Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Using a special equipment the module of volume compression of intact fruits was computed and evaluated its dynamics during maturation on trees for selected apricot and peach varieties.. In the case of apricot varieties Rouge de Fournet, Marina, Goldrich Goldrich and Harcot there have been found significant differences between varieties during the whole harvesting period. Developmental trends of this parameter were described by exponential curves. Apricot varieties differ especially in absolute values ofvolume compression, which can be used for the prospective characterization of selected varieties. On the other hand the dynamics of compression module for selected apricot varieties is similar. For peach varieties Red Haven, Harbrite and Crest Haven the developmental trends of compression module can be also characterized by exponential curves. However,the dynamics of this parameter is not clear above all,for the variety Harbrite values of compression module did not change for the whole harvesting period (en)
- S pomocí tlakového přístroje byl odvozen modul objemové komprese intaktních plodů a sledována jeho dynamika v průběhu zrání u vybraných odrůd meruněk a broskvoní. Pro čtyři odrůdy meruněk Rouge de Fournet, Marina, Goldrich a Harcot byly zjištěny významnérozdíly mezi odrůdami po celou dobu sklizňového období. Trendy vývoje tohoto parametru stlačitelnosti byly charakterizovány exponenciálními křivkami. Odrůdy se liší zejména v absolutních hodnotách objemové komprese, což může sloužit k charakterizaci sledovaných odrůd. Naopak v dynamice změn hodnot modulu komprese jsou vybrané odrůdy meruněk rovnocenné.Pro tři odrůdy broskvoní Red Haven, Harbrite a Crest Haven byly trendy vývoje hodnot modulu objemové komprese opět charakterizovány exponenciálními křivkakřivkami. Oproti plodům meruněk je dynamika změn tohoto parametru je nezřetelná, u odrůdy Harbrite zůstávají hodnoty modulu komprese v rámci chyb pokusu na stejné úrovni po celé sklizňové období.
|
Title
| - Možnosti charakterizace odrůd meruněk a hroskvoní z hlediska objemové komprese intaktních plodů
- Možnosti charakterizace odrůd meruněk a hroskvoní z hlediska objemové komprese intaktních plodů (cs)
- Some aspects of characterization of apricot and peach varieties with respect to volume compression of intact fruits (en)
|
skos:prefLabel
| - Možnosti charakterizace odrůd meruněk a hroskvoní z hlediska objemové komprese intaktních plodů
- Možnosti charakterizace odrůd meruněk a hroskvoní z hlediska objemové komprese intaktních plodů (cs)
- Some aspects of characterization of apricot and peach varieties with respect to volume compression of intact fruits (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43510/99:57100003!RIV/2000/MSM/435100
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43510/99:57100003
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - %22apricots; peaches; compression; module of volume compression%22 (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Jakost zahradnických produktů pro využití v čerstvém stavu
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Zahradnická fakulta v Lednici. Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |