About: Optimalizace texturních vlastností džemů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Předmětem projektu je testování a navržení technologických kroků pro vybrané druhy ovoce s cílem standardizace texturních vlastností džemů. Srovnání přirozených želírujících schopností vybraných druhů ovoce. Testování vhodných podmínek pro rosolování s ohledem na pH prostředí (obsah kyselin), cukru a druhu přidávaného pektinu. Zhodnocení texturních a ostatních jakostních znaků připravených variant džemů po stránce senzorické a instrumentálních metod (měření pevnosti, viskozity aj.) Návrhy technologických variant džemů.
  • Předmětem projektu je testování a navržení technologických kroků pro vybrané druhy ovoce s cílem standardizace texturních vlastností džemů. Srovnání přirozených želírujících schopností vybraných druhů ovoce. Testování vhodných podmínek pro rosolování s ohledem na pH prostředí (obsah kyselin), cukru a druhu přidávaného pektinu. Zhodnocení texturních a ostatních jakostních znaků připravených variant džemů po stránce senzorické a instrumentálních metod (měření pevnosti, viskozity aj.) Návrhy technologických variant džemů. (cs)
  • The research is focused on developing and testing technological procedures for specific fruit with standardization of textural properties of the jams as its objective. Comparison of natural gelling abilities of specific types of fruit. Testing of suitable conditions for gelatination in relation to pH of the environment (acidic content), sugar, and type of added pectin. Evaluation of textural and other qualitative features of prepared jam varieties based on sensory evaluation and instrumental methods (firmness, viscosity, i.e.). Proposal of technological varieties of jams. (en)
Title
  • Optimalizace texturních vlastností džemů
  • Optimalizace texturních vlastností džemů (cs)
  • Optimalization of jams' textural properties (en)
skos:prefLabel
  • Optimalizace texturních vlastností džemů
  • Optimalizace texturních vlastností džemů (cs)
  • Optimalization of jams' textural properties (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/14:00231045!RIV15-MSM-43510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 34880
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/14:00231045
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • technological varieties; jams; pectins; texture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [10318200A33B]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • Designfoods s.r.o.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Híc, Pavel
  • Němcová, Anna
  • Šnurkovič, Petr
  • Spěváková, Jana
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software