Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Předmětem projektu je testování a navržení technologických kroků pro vybrané druhy ovoce s cílem standardizace texturních vlastností džemů. Srovnání přirozených želírujících schopností vybraných druhů ovoce. Testování vhodných podmínek pro rosolování s ohledem na pH prostředí (obsah kyselin), cukru a druhu přidávaného pektinu. Zhodnocení texturních a ostatních jakostních znaků připravených variant džemů po stránce senzorické a instrumentálních metod (měření pevnosti, viskozity aj.) Návrhy technologických variant džemů.
- Předmětem projektu je testování a navržení technologických kroků pro vybrané druhy ovoce s cílem standardizace texturních vlastností džemů. Srovnání přirozených želírujících schopností vybraných druhů ovoce. Testování vhodných podmínek pro rosolování s ohledem na pH prostředí (obsah kyselin), cukru a druhu přidávaného pektinu. Zhodnocení texturních a ostatních jakostních znaků připravených variant džemů po stránce senzorické a instrumentálních metod (měření pevnosti, viskozity aj.) Návrhy technologických variant džemů. (cs)
- The research is focused on developing and testing technological procedures for specific fruit with standardization of textural properties of the jams as its objective. Comparison of natural gelling abilities of specific types of fruit. Testing of suitable conditions for gelatination in relation to pH of the environment (acidic content), sugar, and type of added pectin. Evaluation of textural and other qualitative features of prepared jam varieties based on sensory evaluation and instrumental methods (firmness, viscosity, i.e.). Proposal of technological varieties of jams. (en)
|
Title
| - Optimalizace texturních vlastností džemů
- Optimalizace texturních vlastností džemů (cs)
- Optimalization of jams' textural properties (en)
|
skos:prefLabel
| - Optimalizace texturních vlastností džemů
- Optimalizace texturních vlastností džemů (cs)
- Optimalization of jams' textural properties (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43510/14:00231045!RIV15-MSM-43510___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43510/14:00231045
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - technological varieties; jams; pectins; texture (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Híc, Pavel
- Němcová, Anna
- Šnurkovič, Petr
- Spěváková, Jana
|
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |