About: Posklizňové dozrávání odrůd třešní (P. avium)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Plody třešní byly sklízeny v optimálním termínu sklizně a skladovány 7 dnů ve vzduchu. Dýchání bylo měřeno ve 20 °C u šesti plodů, u nichž byly hodnoty od 60 do 85 mg CO2/kg.h. Většina odrůd má klesající intenzitu dýchání. Organické kyseliny jsou v rozsahu 5,43 g/l kyseliny jablečné pro odrůdu New Moon pro odrůdu Regina je obsah 3,42 g/l. Obsah ostatních organických kyselin je o jeden řád nižší (kyselina citronová, vinná, jantarová a fumarová). Obsah cukrů je zastoupení glukózou, fruktózou a sorbitolem. Sacharóza není téměř zastoupena. Nalezly se malé rozdíly v odrůdách, které jsou v rozsahu 2,5 - 3,5 g/l. S výjimkou odrůdy Vanda je pevnost plodů klesající.
  • Plody třešní byly sklízeny v optimálním termínu sklizně a skladovány 7 dnů ve vzduchu. Dýchání bylo měřeno ve 20 °C u šesti plodů, u nichž byly hodnoty od 60 do 85 mg CO2/kg.h. Většina odrůd má klesající intenzitu dýchání. Organické kyseliny jsou v rozsahu 5,43 g/l kyseliny jablečné pro odrůdu New Moon pro odrůdu Regina je obsah 3,42 g/l. Obsah ostatních organických kyselin je o jeden řád nižší (kyselina citronová, vinná, jantarová a fumarová). Obsah cukrů je zastoupení glukózou, fruktózou a sorbitolem. Sacharóza není téměř zastoupena. Nalezly se malé rozdíly v odrůdách, které jsou v rozsahu 2,5 - 3,5 g/l. S výjimkou odrůdy Vanda je pevnost plodů klesající. (cs)
  • Fruits of sweet cherries were harvested at optimal picking time and stored 7 days in air. Respiration were measured at 20°C for six cultivars at two ripening stages of the sweet cherries. CO2 production rate ranged from 60 to 85 mg CO2/kg.h. Most sweet cherries cultivars show a typical decreasing change in respiration rate. Organic acids ranged from 5.43 g/l malic acid FW stage ripe for 'New Moon' to 3.42 g/l malic acid for cultivar 'Regina'. Other organic acid (citric acid, wine acid , succinic and fumaric cid) are about one order of magnitude lower concentration. The results for the physicochemical parameters are presented as glucose, fructose and sorbitol content. Sucrose content are very small. There were significant differences in cultivars 'New Moon', 'Regina' and 'Kordia ', which increased glucose and fructose during ripening and oscillated from 2.5 to 3.5 g/l for both sugars. Except for 'Vanda' cv, skin firmness decreased during ripening, with this effect being more evident for 'Sweet heart', 'Regina ' and 'New Moon' cv. This loss of firmness is due in part to an increase of the fruit's weight loos during ripening and enzymatic activity in the last ripening stages. (en)
Title
  • Posklizňové dozrávání odrůd třešní (P. avium)
  • Posklizňové dozrávání odrůd třešní (P. avium) (cs)
  • Post-harvest ripening of sweet cherries cultivars (P. avium) (en)
skos:prefLabel
  • Posklizňové dozrávání odrůd třešní (P. avium)
  • Posklizňové dozrávání odrůd třešní (P. avium) (cs)
  • Post-harvest ripening of sweet cherries cultivars (P. avium) (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/14:00228709!RIV15-MZE-43510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210275)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 37719
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/14:00228709
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cukry; HPLC; organické kyseliny; produkce CO2 (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E7DD447CB8E7]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XL. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Goliáš, Jan
  • Kožíšková, Jarmila
  • Němcová, Anna
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-944-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software