About: The properties of cultivars of pears Pyrus pyrifolia and Pyrus comunis in the period of postharvest storage     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • To distinguish the harvest the course of storage of both species is the resolution of ethylene production in the fruit. Asian pears are non-climacteric fruit, which do not produces a significant amount of ethylene nor the beginning and end of storage. Using the method of head space gas chromatography were detected trace concentrations of ethylene, which are not hereby amended view of Asian pears as a non-climacteric fruit. This chromatographic technique employing the dual columns with the two detectors at the same time injecting a the gaseous sample for both detection hence allows the determination of CO 2 together with ethylene. From the group of European pears were analysed two of cultivars of pears as Williams pears and Boscova pears. The production of ethylene in fruit accelerates the softening of the tissue. Tissue Asian pears soften more slowly than the tissues of European pears. (en)
  • Rozlišení průběhu skladování podle typu plodů je založeno na produkci ethylenu. Asijské hrušky jsou neklimakterickým typem, které netvoří významné množství ethylenu ani na počátku a konci skladování. Použitím metody head space gas analýzy byly stanoveny stopové koncentrace, které označují asijské hrušky jako neklimakterické plody. Tato chromatografická technika využívající dvou duálních kolon se dvěma detektory a jedním injektovaným objemem, umožňuje souběžné stanovení produkce oxidu uhličitého a ethylenu. Ze skupiny evropských hrušek byly analyzovány dvě odrůdy (Williamsova Boscova lahvice). Produkce ethylenu v plodech zrychluje měknutí pletiv. Plody asijských hrušek měknou pomaleji než evropské hrušky.
  • Rozlišení průběhu skladování podle typu plodů je založeno na produkci ethylenu. Asijské hrušky jsou neklimakterickým typem, které netvoří významné množství ethylenu ani na počátku a konci skladování. Použitím metody head space gas analýzy byly stanoveny stopové koncentrace, které označují asijské hrušky jako neklimakterické plody. Tato chromatografická technika využívající dvou duálních kolon se dvěma detektory a jedním injektovaným objemem, umožňuje souběžné stanovení produkce oxidu uhličitého a ethylenu. Ze skupiny evropských hrušek byly analyzovány dvě odrůdy (Williamsova Boscova lahvice). Produkce ethylenu v plodech zrychluje měknutí pletiv. Plody asijských hrušek měknou pomaleji než evropské hrušky. (cs)
Title
  • The properties of cultivars of pears Pyrus pyrifolia and Pyrus comunis in the period of postharvest storage (en)
  • Vlastnosti odrůd hrušek Pyrus pyrifolia a Pyrus Comunis v období posklizňového dozrávání
  • Vlastnosti odrůd hrušek Pyrus pyrifolia a Pyrus Comunis v období posklizňového dozrávání (cs)
skos:prefLabel
  • The properties of cultivars of pears Pyrus pyrifolia and Pyrus comunis in the period of postharvest storage (en)
  • Vlastnosti odrůd hrušek Pyrus pyrifolia a Pyrus Comunis v období posklizňového dozrávání
  • Vlastnosti odrůd hrušek Pyrus pyrifolia a Pyrus Comunis v období posklizňového dozrávání (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/14:00228707!RIV15-MZE-43510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210036)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 53594
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/14:00228707
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • produkce CO2; pevnost; produkce ethylenu (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3342D093BCB4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XL. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Balík, Josef
  • Horák, Miroslav
  • Goliáš, Jan
  • Kožíšková, Jarmila
  • Němcová, Anna
  • Šnurkovič, Petr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-944-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software