About: Hodnocení kvalitativních parametrů u odrůdy révy vinné 'Regent'     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Regent je německá odrůda révy vinné se zvýšenou odolností k houbovým patogenům. Odrůda disponuje několika geny rezistence k houbovým patogenům révy vinné. V letech 2005-2009 byly u odrůdy Regent a kontrolní odrůdy Frankovka hodnocené kvalitativní parametry: cukernatost, obsah titrovatelných kyselin, hodnota pH, obsah kyseliny vinné, kyseliny jablečné a poměr kyseliny vinné/kyselině jablečné. Průměrná cukernatost u odrůdy Regent byla 22,02°NM, obsah titrovatelných kyselin 5,53 g.l-1. hodnota pH 3,35, obsah kyseliny vinné 5,73 g.l-1, obsah kyseliny jablečné 2,02 g.l-1 a poměr kyseliny vinné/kyselině jablečné 3,06. Odrůda byla hodnocena také v podmínkách okrajové vinařské oblasti ve Vinařství Sádek, kde ukázala dobré kvalitativní parametry. Na základě hodnocení kvalitativních parametrů je možné konstatovat velmi dobrou kvalitu hroznů odrůdy Regent. Regent je proto odrůda révy vinné velmi vhodná pro pěstování v systémech ekologického vinohradnictví ve všech vinařských oblastech v České republice.
  • Regent je německá odrůda révy vinné se zvýšenou odolností k houbovým patogenům. Odrůda disponuje několika geny rezistence k houbovým patogenům révy vinné. V letech 2005-2009 byly u odrůdy Regent a kontrolní odrůdy Frankovka hodnocené kvalitativní parametry: cukernatost, obsah titrovatelných kyselin, hodnota pH, obsah kyseliny vinné, kyseliny jablečné a poměr kyseliny vinné/kyselině jablečné. Průměrná cukernatost u odrůdy Regent byla 22,02°NM, obsah titrovatelných kyselin 5,53 g.l-1. hodnota pH 3,35, obsah kyseliny vinné 5,73 g.l-1, obsah kyseliny jablečné 2,02 g.l-1 a poměr kyseliny vinné/kyselině jablečné 3,06. Odrůda byla hodnocena také v podmínkách okrajové vinařské oblasti ve Vinařství Sádek, kde ukázala dobré kvalitativní parametry. Na základě hodnocení kvalitativních parametrů je možné konstatovat velmi dobrou kvalitu hroznů odrůdy Regent. Regent je proto odrůda révy vinné velmi vhodná pro pěstování v systémech ekologického vinohradnictví ve všech vinařských oblastech v České republice. (cs)
  • Regent is a new German grapevine variety with increased resistance to fungal pathogens. This variety disposed of several genes for resistance to fungal pathogens of grapevine. In the period 2005-2009 were evaluated these qualitative parameters: sugar content, titratable acidity, pH, tartaric acid , malic acid and the ratio of tartaric acid / malic acid by the variety Regent and Lemberger. The average sugar content of a variety Regent was 22.02 ° NM , content of titratable acid 5.53 g.l-1, pH 3.35, tartaric acid content is 5.73 g.l-1, malic acid content is 2.02 g.l-1 and the ratio of tartaric acid / malic acid is 3.06. This variety was also evaluated in terms of marginal wine region in Sadek Winery, which also showed good qualitative parameters. Based on evaluation of qualitative parameters, we can say confirm very good quality grapes of Regent. Regent grapevine variety is therefore very suitable for growing in organic viticulture in all wine-growing regions in the Czech Republic. (en)
Title
  • Hodnocení kvalitativních parametrů u odrůdy révy vinné 'Regent'
  • Hodnocení kvalitativních parametrů u odrůdy révy vinné 'Regent' (cs)
  • Evaluation of qualitative parameters of grapevine variety 'Regent' (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení kvalitativních parametrů u odrůdy révy vinné 'Regent'
  • Hodnocení kvalitativních parametrů u odrůdy révy vinné 'Regent' (cs)
  • Evaluation of qualitative parameters of grapevine variety 'Regent' (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/13:00212207!RIV14-MSM-43510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 77743
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/13:00212207
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • réva vinná; rezistence; odrůda (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [90444A5D51D7]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zahradnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 12
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pavloušek, Pavel
  • Kumšta, Michal
  • Lampíř, Lubomír
  • Mateiciucová, Petra
issn
  • 1213-7596
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software