Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Improving the quality of grapes for red wines is the main goal of modern agricultural technologies of grapevine. The basis of grape quality form sugar content, acid and phenolic compounds. One of the ways to increase the quality of the grapes is cut of the cane shortly before harvest to achieve a natural concentration of phenolic substances. The results showed that the success of this technology is varietal dependent. Preferred are varieties with thinner skin, such as Merlot and Zweigelt. For these varieties is sufficient separation of canes about 14 days before harvest of grapes. For varieties with a thick skin, such as Cerason and Kofranka were preferable longer interval between separation of canes and harvesting. (en)
- Zvýšení kvality hroznů pro výrobu červených vín je hlavním cílem moderní agrotechniky révy vinné. Základ kvality hroznů tvoří cukernatost, kyseliny a fenolické látky. Jednou z možností zvýšení kvality hroznů je odstřížení tažně na keři krátce před sklizní a docílit přirozené koncentrace obsahových látek. Výsledky ukázali, že úspěch této technologie je odrůdově závislý. Vhodnější jsou odrůdy s tenčí slupkou, jako Merlot a Zweigeltrebe. U těchto odrůd postačuje oddělení tažně asi 14 dnů před sklizní hroznů. U odrůd se silnou slupkou, jako jsou Cerason a Kofranka bude vhodnější delší interval mezi oddělením tažně a sklizní.
- Zvýšení kvality hroznů pro výrobu červených vín je hlavním cílem moderní agrotechniky révy vinné. Základ kvality hroznů tvoří cukernatost, kyseliny a fenolické látky. Jednou z možností zvýšení kvality hroznů je odstřížení tažně na keři krátce před sklizní a docílit přirozené koncentrace obsahových látek. Výsledky ukázali, že úspěch této technologie je odrůdově závislý. Vhodnější jsou odrůdy s tenčí slupkou, jako Merlot a Zweigeltrebe. U těchto odrůd postačuje oddělení tažně asi 14 dnů před sklizní hroznů. U odrůd se silnou slupkou, jako jsou Cerason a Kofranka bude vhodnější delší interval mezi oddělením tažně a sklizní. (cs)
|
Title
| - První pokusy se zlepšením kvality hroznů modrých odrůd révy vinné
- První pokusy se zlepšením kvality hroznů modrých odrůd révy vinné (cs)
- The first experiments to improve the quality red wine grapevine varieties (en)
|
skos:prefLabel
| - První pokusy se zlepšením kvality hroznů modrých odrůd révy vinné
- První pokusy se zlepšením kvality hroznů modrých odrůd révy vinné (cs)
- The first experiments to improve the quality red wine grapevine varieties (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43510/13:00212198!RIV14-MSM-43510___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43510/13:00212198
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - kvalita hroznů; cukernatost; červená vína; technologie odstrižení tažně (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |