About: Pěstování rajčat v hydroponické kultuře     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Publikace popisuje hydroponický systém kultivace rajčat. Úvodní části zahrnují morfologický popis rajčat, charakteristiku nutričních parametrů plodů. Významná část publikace je věnována představení nároků rajčat na klimatické podmínky, jako je světlo, teplo, požadavky na závlahu. Nároky na výživu jsou uvedeny ve vztahu k potřebám rychlené skleníkové kultury, která patří mezi vysoce intenzivní postupy. Součástí této části jsou informace o přípravě a vhodném složení živného roztoku v substrátové hydroponii. Především v této části jsou uvedeny data z výzkumů výživového managementu, vlivu složení živného roztoku na koncentraci živin v listech a údaje o hodnocení výživového stavu porostu pro optimalizaci výživy. Část Pěstební technologie zahrnuje údaje o přípravě stanoviště, založení a organizaci porostu, péči o rostliny v průběhu vegetace, požadavky na sklizeň plodů. Nedílnou součástí práce jsou údaje o patogenních činitelích poškozujících rajčata ve sklenících a obdobných krytech. Tato část je rozdělena na choroby, škůdce a neparazitární onemocnění. Publikace obsahuje rozsáhlý přehled použité literatury, která může sloužit k čerpání dalších informací. Práce je doplněna řadou tabulek, grafů a obrazové dokumentace.
  • Publikace popisuje hydroponický systém kultivace rajčat. Úvodní části zahrnují morfologický popis rajčat, charakteristiku nutričních parametrů plodů. Významná část publikace je věnována představení nároků rajčat na klimatické podmínky, jako je světlo, teplo, požadavky na závlahu. Nároky na výživu jsou uvedeny ve vztahu k potřebám rychlené skleníkové kultury, která patří mezi vysoce intenzivní postupy. Součástí této části jsou informace o přípravě a vhodném složení živného roztoku v substrátové hydroponii. Především v této části jsou uvedeny data z výzkumů výživového managementu, vlivu složení živného roztoku na koncentraci živin v listech a údaje o hodnocení výživového stavu porostu pro optimalizaci výživy. Část Pěstební technologie zahrnuje údaje o přípravě stanoviště, založení a organizaci porostu, péči o rostliny v průběhu vegetace, požadavky na sklizeň plodů. Nedílnou součástí práce jsou údaje o patogenních činitelích poškozujících rajčata ve sklenících a obdobných krytech. Tato část je rozdělena na choroby, škůdce a neparazitární onemocnění. Publikace obsahuje rozsáhlý přehled použité literatury, která může sloužit k čerpání dalších informací. Práce je doplněna řadou tabulek, grafů a obrazové dokumentace. (cs)
  • Publication describes the hydroponic cultivation system of tomato culture. Introductory chapters include morphological description of tomatoes and nutritional parameters characteristic of their fruit. A significant part of the book is focused to the presentation of tomato demands on climatic conditions, such as light, heat, requirements for irrigation. Nutritional requirements are given in relation to the needs of forcing greenhouse culture, which is among the highintensity practices. This part consists of description of the site preparation and suitable composition of the nutrient solution in hydroponics substrate. Especially in this section are presented data from studies of nutritional management influence of the nutrient solution composition on the concentration of nutrients in the leaves and the data of the evaluation of nutritional status for optimizing crop nutrition. Part Growing technology includes information about site preparation, establishment and organization of crops, care for the plants during the growing season, the requirements for fruit harvest. An integral part of the publication is the description of plant pathogenic agents in the greenhouse tomato. This section is divided into diseases, pests and abiotic stressors. The publication includes an extensive review of the literature, which can be used as valuable source of the additional information. The work is complemented by a number of tables, figures and illustrations. (en)
Title
  • Pěstování rajčat v hydroponické kultuře
  • Pěstování rajčat v hydroponické kultuře (cs)
  • Tomato cultivation in hydroponic culture (en)
skos:prefLabel
  • Pěstování rajčat v hydroponické kultuře
  • Pěstování rajčat v hydroponické kultuře (cs)
  • Tomato cultivation in hydroponic culture (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/13:00207910!RIV14-MZE-43510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH81110)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 95949
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/13:00207910
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • tomato; soilless cultivation; plant nutrition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C630AE12ABCF]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Pěstování rajčat v hydroponické kultuře
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pokluda, Robert
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-877-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software