About: Hodnocení kvalitativních parametrů u nové odrůdy révy vinné 'Savilon'     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Savilon je nová odrůda révy vinné se zvýšenou odolností k houbovým chorobám. Vznikla jako křížení odrůda Rakiš x Merlan. Pochází ze šlechtitelské práce v České republice. Cílem práce bylo vyhodnocení kvalitativních parametrů a porovnání s kontrolní odrůdou Ryzlink rýnský. Ve všech kvalitativních parametrech byl Savilon hodnocený lépe než kontrolní odrůda. Savilon dosáhl následujících hodnot kvalitativních parametrů: cukernatost (21,37°NM), titrovatelné kyseliny (7,76 g/l), obsah kyseliny vinné (6,20 g/l), obsah kyseliny jablečné (3,63 g/l), hodnota pH (3,27). Savilon je velmi kvalitní odrůda vhodná pro ekologické vinohradnictví.
  • Savilon je nová odrůda révy vinné se zvýšenou odolností k houbovým chorobám. Vznikla jako křížení odrůda Rakiš x Merlan. Pochází ze šlechtitelské práce v České republice. Cílem práce bylo vyhodnocení kvalitativních parametrů a porovnání s kontrolní odrůdou Ryzlink rýnský. Ve všech kvalitativních parametrech byl Savilon hodnocený lépe než kontrolní odrůda. Savilon dosáhl následujících hodnot kvalitativních parametrů: cukernatost (21,37°NM), titrovatelné kyseliny (7,76 g/l), obsah kyseliny vinné (6,20 g/l), obsah kyseliny jablečné (3,63 g/l), hodnota pH (3,27). Savilon je velmi kvalitní odrůda vhodná pro ekologické vinohradnictví. (cs)
  • Savilon is new grapevine variety with higher resistance to fungal diseases. This variety originated as crossing from varieties Rakisch x Merlan. Savilon originated from breeding work in the Czech Republic. The aim this work was evaluation of qualitative parameters of grapes and comparing with control variety Riesling. In all qualitative parameters was evaluated Savilon better than the control variety. Savilon reached the following values of qualitative parameters: sugar content (21.37 ° NM), titratable acid (7,76 g/l), the content of tartaric acid (6,20 g/l), malic acid content (3,63 g/l), pH value (3,27). Savilon is a high quality variety suitable for organic viticulture. (en)
Title
  • Hodnocení kvalitativních parametrů u nové odrůdy révy vinné 'Savilon'
  • Hodnocení kvalitativních parametrů u nové odrůdy révy vinné 'Savilon' (cs)
  • Evaluation of qualitative parameters of new grapevine variety 'Savilon' (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení kvalitativních parametrů u nové odrůdy révy vinné 'Savilon'
  • Hodnocení kvalitativních parametrů u nové odrůdy révy vinné 'Savilon' (cs)
  • Evaluation of qualitative parameters of new grapevine variety 'Savilon' (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/12:00193377!RIV13-MSM-43510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 139350
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/12:00193377
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • variety; quality; breeding; grapevine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8256FDA78509]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zahradnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 11
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pavloušek, Pavel
  • Kumšta, Michal
  • Bábíková, Petra
issn
  • 1213-7596
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software