About: Vliv odrůdy a stupně zralosti na obsah vitamínu C a karotenoidů u polní papriky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V polních pokusech bylo hodnoceno 10 genotypů papriky na obsah vitaminu C a celkových karotenoidů. Průměrný obsah vitamínu C byl 1691 mg/kg v zelených a 2160 mg/kg v červených plodech. Obsah karotenoidů byl 185 a 679 mg/kg v zelených, resp. v červených plodech. Vliv stupně zralosti a odrůdy byl potvrzen.
  • V polních pokusech bylo hodnoceno 10 genotypů papriky na obsah vitaminu C a celkových karotenoidů. Průměrný obsah vitamínu C byl 1691 mg/kg v zelených a 2160 mg/kg v červených plodech. Obsah karotenoidů byl 185 a 679 mg/kg v zelených, resp. v červených plodech. Vliv stupně zralosti a odrůdy byl potvrzen. (cs)
  • In the field experiments with 10 pepper cultivars were analysed vitamin C and total carotenoids content. Mean vitamin C content in green fruits was 1691 mg/kg f.m., while in red fruits reached 2160 mg/kg f.m. In comparison of green fruits cv. Beros resulted with the highest content (2174 mg/kg f.m.), on the other hand cv. Granova with the lowest content (1501 mg/kg f.m.). Red fruits had higher levels of vitamin C in range of 2285 mg/kg f.m. (cv. Beros) to 1838 mg/kg f.m. (cv. Korál). Mean carotenoids content in green fruit was 185 mg/kg f.m., red fruits showed 679 mg/kg f.m. The highest carotenoids content in green fruits was found in cv. Maryša and Rubinova (150 mg/kg f.m.). In red fruits the peak reached cv. Karkulka (1584 mg/kg f.m.). The lowest carotenoids level showed cv. Andrea in both green and red fruits (96 and 301 mg/kg f.m.). Effect of genotype and ripening stage on vitamin C and carotenoids content was in many cases confirmed. (en)
Title
  • Vliv odrůdy a stupně zralosti na obsah vitamínu C a karotenoidů u polní papriky
  • Effect of cultivar and ripening stage on vitamin C and carotenoids content in field pepper (en)
  • Vliv odrůdy a stupně zralosti na obsah vitamínu C a karotenoidů u polní papriky (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv odrůdy a stupně zralosti na obsah vitamínu C a karotenoidů u polní papriky
  • Effect of cultivar and ripening stage on vitamin C and carotenoids content in field pepper (en)
  • Vliv odrůdy a stupně zralosti na obsah vitamínu C a karotenoidů u polní papriky (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/10:00159518!RIV11-MSM-43510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 435100002)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 9
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296204
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/10:00159518
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • carotenoids; pepper; vitamin C (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [11170F95141F]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zahradnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pokluda, Robert
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1213-7596
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software