About: Jakost moravských vín a vinných destilátů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Metodou GC-MS byly ve vínech a vinných destilátech stanoveny jednotlivé těkavé složky, které se mezi sebou srovnávaly. Všechny vzorky vín a vinných destilátů byla senzoricky hodnoceny skupinou hodnotitelů pomocí senzorické analýzy. Celkem bylo identifikováno na 20 různých aromatických složek u révových vín a 24 složek u vinných destilátů. Byl nalezen velmi výrazný rozdíl v těkavé matrici destilátů vyrobených z vín bílých a červených odrůd včetně jednotlivých odrůd. Charakteristické odrůdové aroma vína se nejvíce projevilo v destilátech z odrůd Muškát Ottonel a Frankovka.
  • Metodou GC-MS byly ve vínech a vinných destilátech stanoveny jednotlivé těkavé složky, které se mezi sebou srovnávaly. Všechny vzorky vín a vinných destilátů byla senzoricky hodnoceny skupinou hodnotitelů pomocí senzorické analýzy. Celkem bylo identifikováno na 20 různých aromatických složek u révových vín a 24 složek u vinných destilátů. Byl nalezen velmi výrazný rozdíl v těkavé matrici destilátů vyrobených z vín bílých a červených odrůd včetně jednotlivých odrůd. Charakteristické odrůdové aroma vína se nejvíce projevilo v destilátech z odrůd Muškát Ottonel a Frankovka. (cs)
  • Volatile components occurring in individual varieties of grapevine (Vitis vinifera L.) were determined using the method of gas chromatography and mass spectrometry (GCMS). Content of volatile components in wines were compared with their content in wine distillates. Wines and all wine distillates were evaluated by using sensory analysis. In wines 20 and in distillates 24 aromatic components were identified. There were differences in the volatile matrix of distillates made of white and red varieties (as well as within individual varieties). A characteristic variety aroma of wine was evident at most in distillates made of varieties Muscat Ottonel and Blue Frankish. (en)
Title
  • Jakost moravských vín a vinných destilátů
  • Jakost moravských vín a vinných destilátů (cs)
  • Quality of moravian wines and wine distillates (en)
skos:prefLabel
  • Jakost moravských vín a vinných destilátů
  • Jakost moravských vín a vinných destilátů (cs)
  • Quality of moravian wines and wine distillates (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/08:00131460!RIV09-MSM-43510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 373680
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/08:00131460
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wine distillate; gc analysis; wine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [102263329D52]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Ediční středisko MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Národní konference s mezinárodní účastí %22Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost%22. Sborník příspěvků. Lednice 11. -12. 9. 2008
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Balík, Josef
  • Veverka, Lukáš
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • MZLU v Brně, Zemědělská 1, 613 00 Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-208-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software