About: Koncepce nízkokyslíkaté atmosféry při skladování jablek     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • After the gas mixture treatments the ethanol content under CA slowly increased to levels comp able to those of the ULO and RA treatments. Off-flavors were not detected in the fruit stored in any of the gas mixtures. Skin firmness of air-stored apples increased during the second half of the storage period, but fruit from CA and ULO treatment were fresh and showed no significant of wilting. The greatest decay reductions were observed under ULO and CA, while the RA treatment was less effective. Soluble solids content was not significantly affected by the different atmosphere treatments, and after the end of the storage period in the gas mixtures the slower fall in levels of organic acids in the flesh was most obvious in cv. 'Golden Delicious'. The results indicate a characteristic time-course was a statistically significant for ethanol concentration, acetaldehyde concentration, skin and flesh firmness and toughness. (en)
  • Po ošetření plynnými směsmi pomalu zvyšuje obsah ethanolu, kterou jsou v řízené atmosféře než u ULO a RA atmosféře. Off-flavour nebyl detekovaný. Pevnost slupky v jablkách skladovaných ve vzduchu se zvyšovaly v druhém polovině skladování. Nejmenší kažení plodů bylo pozorováno v ULO, ale vadnutí nebylo statisticky potvrzeno mezi plody uložené na vzduchu. Rozpustná sušina nebyla statisticky potvrzena. Nejméně poklesla titrační kyselost u odrůdy Golden Delicious. Skladování v časové závislosti ukazuje na rozdíly obsahu ethanolu, acetaldehydu a pevnosti slupky a dužniny.
  • Po ošetření plynnými směsmi pomalu zvyšuje obsah ethanolu, kterou jsou v řízené atmosféře než u ULO a RA atmosféře. Off-flavour nebyl detekovaný. Pevnost slupky v jablkách skladovaných ve vzduchu se zvyšovaly v druhém polovině skladování. Nejmenší kažení plodů bylo pozorováno v ULO, ale vadnutí nebylo statisticky potvrzeno mezi plody uložené na vzduchu. Rozpustná sušina nebyla statisticky potvrzena. Nejméně poklesla titrační kyselost u odrůdy Golden Delicious. Skladování v časové závislosti ukazuje na rozdíly obsahu ethanolu, acetaldehydu a pevnosti slupky a dužniny. (cs)
Title
  • Koncepce nízkokyslíkaté atmosféry při skladování jablek
  • The conception of low oxygen atmosphere by stored apples (en)
  • Koncepce nízkokyslíkaté atmosféry při skladování jablek (cs)
skos:prefLabel
  • Koncepce nízkokyslíkaté atmosféry při skladování jablek
  • The conception of low oxygen atmosphere by stored apples (en)
  • Koncepce nízkokyslíkaté atmosféry při skladování jablek (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/08:00120779!RIV09-MZE-43510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4116)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 375278
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/08:00120779
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • apple; gas mixture; cultivars (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5D8383BA4569]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník souhrnů sdělení XXXIV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Goliáš, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Ediční středisko
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-157-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software