Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Procesy zrání, měknutí a mikrobní napadení bylo hodnoceno při chladírenském skladování ?vestek v rozdílných plynných směsích. Hmotnostní ztráty byly hlavně ovlivněny plynnou směsí, nebo? plody z kontrolního skladování ve vzduchu měkly významně a měly vy??í hmotnostní ztráty ne? plody v ULO a PE variantě. Během skladování v plynné směsi byly hmotnostní ztráty men?í jak jedno procento. Nebyla nalezena významnost mezi variantami ulo?enými v plynné směsi a následným skladováním v chladírenské teplotě. Mikrobní po?kození se neprojevilo v plynných směsích, které byly zcela syceny vodní parou.
- Procesy zrání, měknutí a mikrobní napadení bylo hodnoceno při chladírenském skladování ?vestek v rozdílných plynných směsích. Hmotnostní ztráty byly hlavně ovlivněny plynnou směsí, nebo? plody z kontrolního skladování ve vzduchu měkly významně a měly vy??í hmotnostní ztráty ne? plody v ULO a PE variantě. Během skladování v plynné směsi byly hmotnostní ztráty men?í jak jedno procento. Nebyla nalezena významnost mezi variantami ulo?enými v plynné směsi a následným skladováním v chladírenské teplotě. Mikrobní po?kození se neprojevilo v plynných směsích, které byly zcela syceny vodní parou. (cs)
- Ripening, firmness, freedom from decay were evaluated by storage of plum fruits by cold storage with different gas mixtures. Weigh losses were greatly affected by the gas mixture atmosphere since control plums showed significantly higher losses of weight than ULO and PE atmosphere. During the gas mixture phase the weight loss was lower than one percent. No significant differences were found between gas mixture treatment variants at the shelf life period (75 days). With respect to the skin firmness maintained the fruit from gas mixture storage does not practically change its values in comparison with initial values. There was no evidence on microbiological decay at all treatments after the gas mixture period, even if the saturation with water vapor pressure was full. (en)
|
Title
| - Senzorická kvalita a skladovatelnost ?vestek v definovaných plynných směsích
- Senzorická kvalita a skladovatelnost ?vestek v definovaných plynných směsích (cs)
- Sensory quality a storability plum fruits at defined gas mixtures (en)
|
skos:prefLabel
| - Senzorická kvalita a skladovatelnost ?vestek v definovaných plynných směsích
- Senzorická kvalita a skladovatelnost ?vestek v definovaných plynných směsích (cs)
- Sensory quality a storability plum fruits at defined gas mixtures (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43510/06:00087961!RIV07-MZE-43510___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43510/06:00087961
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cold storage, gas mixture, ripening (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník souhrnů sdělení XXXIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kolenčíková, Doubravka
- Goliá?, Jan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |