About: Srovnání obsahu vybraných kyselin v bílých vínech a úprava jejich kyselosti     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Different methods of acidity determination in white wines (sensory analysis, pH value, titrable acidity, HPLC) and procedures of chemical deacidification were compared. Significant differences in concentration of selected organic acids in white wines of vintage 2003 and 2004 and among tested analytical method of acidity determination were found. In all investigating variants calcium carbonate increased pH value of deacidification wine the most highly appearance to potassium bicarbonate and contact process deacidification with potassium tartrate addition. (en)
  • V práci byly srovnávány různé metody stanovení kyselosti bílých vín (senzorická analýza, pH hodnota, titrační kyselost, HPLC) a postupy chemického odkyselování vín. Byly nalezeny významné rozdíly v koncentraci vybraných organických kyseliny v bílých vínech ročníku 2003 a 2004 a mezi analytickými metodami stanovení kyselosti. Uhličitan vápenatý ve všech testovaných případech zvýšil hodnotu pH odkyselovaného vína nejvýše vzhledem k aplikaci hydrogenuhličitanu draselného a kontaktní metodě odkyselování s přídavkem vinanu draselného.
  • V práci byly srovnávány různé metody stanovení kyselosti bílých vín (senzorická analýza, pH hodnota, titrační kyselost, HPLC) a postupy chemického odkyselování vín. Byly nalezeny významné rozdíly v koncentraci vybraných organických kyseliny v bílých vínech ročníku 2003 a 2004 a mezi analytickými metodami stanovení kyselosti. Uhličitan vápenatý ve všech testovaných případech zvýšil hodnotu pH odkyselovaného vína nejvýše vzhledem k aplikaci hydrogenuhličitanu draselného a kontaktní metodě odkyselování s přídavkem vinanu draselného. (cs)
Title
  • Srovnání obsahu vybraných kyselin v bílých vínech a úprava jejich kyselosti
  • The comparison of selected acids in white wines and acidity corrections. (en)
  • Srovnání obsahu vybraných kyselin v bílých vínech a úprava jejich kyselosti (cs)
skos:prefLabel
  • Srovnání obsahu vybraných kyselin v bílých vínech a úprava jejich kyselosti
  • The comparison of selected acids in white wines and acidity corrections. (en)
  • Srovnání obsahu vybraných kyselin v bílých vínech a úprava jejich kyselosti (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/05:00088048!RIV06-MSM-43510___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 2;2
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 435100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 544148
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/05:00088048
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • chemical deacidification; lactic acid; malic acid; pH value; tartaric acid; titrable acidity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [87054CADEC66]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Lednice na Moravě
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • VÚZT Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Trendy ve výzkumu a vývoji strojů a technologií ve vinohradnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Balík, Josef
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚZT Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-86884-05-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software