Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The paper gives results of evaluation of vitamin C, general acid an tanstuffs content in the fruits of several untraditional species. In total 29 honeysuckle varieties, 7 japanese pear varieties, 2 cornelian cherry varieties, 2 medlar varieties and 10 apple tree varieties were assesed. There were found a significant differencies in the particular substances contents among the species and the varieties. Mainly honeysuckle ad cornelian cherry should be recommended as very rich source of vitamin C and other imortant nutritional substances. (en)
- Práce předkládá výsledky stanovení obsahu vitaminu C, celkových kyselin a tříslovin u netradičních ovocných druhů. Hodnoceno bylo 29 odrůd kamčatských borůvek, 7 odrůd asijských hrušní, 2 odrůdy dřínu, 2 odrůdy mišpulí a pro srovnání 10 odrůd jabloní. Mezi jednotlivými druhy i odrůdami v rámci druhu byly zjištěny značné rozdíly v obsahu sledovaných látek. Zejména kamčatské borůvky a dřín lze doporučit jako bohatý zdroj vitaminu C a dalších nutričně důležitých látek.
- Práce předkládá výsledky stanovení obsahu vitaminu C, celkových kyselin a tříslovin u netradičních ovocných druhů. Hodnoceno bylo 29 odrůd kamčatských borůvek, 7 odrůd asijských hrušní, 2 odrůdy dřínu, 2 odrůdy mišpulí a pro srovnání 10 odrůd jabloní. Mezi jednotlivými druhy i odrůdami v rámci druhu byly zjištěny značné rozdíly v obsahu sledovaných látek. Zejména kamčatské borůvky a dřín lze doporučit jako bohatý zdroj vitaminu C a dalších nutričně důležitých látek. (cs)
|
Title
| - Stanovení vitaminu C, celkové kyselosti a tříslovin v netradičních druzích ovoce.
- Assesment of vitamin C , general acids and tanstuffs content in untraditional fruit species. (en)
- Stanovení vitaminu C, celkové kyselosti a tříslovin v netradičních druzích ovoce. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení vitaminu C, celkové kyselosti a tříslovin v netradičních druzích ovoce.
- Assesment of vitamin C , general acids and tanstuffs content in untraditional fruit species. (en)
- Stanovení vitaminu C, celkové kyselosti a tříslovin v netradičních druzích ovoce. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43510/05:00087033!RIV06-MZE-43510___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43510/05:00087033
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - apples; cornelian cherry; honeysuckle; japanese pears; malic acid; medlar; tanstuffs; vitamin C (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník souhrnů sdělení XXXII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Řezníček, Vojtěch
- Bartošová, Marie
- Jančářová, Irena
|
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |