AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly vytvořeny dva výzkumné okruhy: výzkum plynných směsí pro chladírenské skladování peckového ovoce a výzkum filtračních technik ve vinařské technologii. Skladovatelnost peckového ovoce s účinkem plynných směsí fyziologických plynů O2 a CO2 je nosným výzkumným programem zahradnické fakulty a dotýká se základů rozlišení jakosti ovoce uloženého po sklizni. Na pracovišti byl vytvořený ucelený systém zkoumání plynných směsí a byly vypracovány efektivní pracovní techniky při jednoznačném rozlišení odezvy plodů na účinky ambientní atmosféry. Byl vytvořený ucelený soubor filtračních technik pro révová vína gross flow, mikrobiální, naplavovací) a reverzní osmóza pro koncentrace sušiny fyzikálními postupy spektrální analýzy a senzorické analýzy.
  • Byly vytvořeny dva výzkumné okruhy: výzkum plynných směsí pro chladírenské skladování peckového ovoce a výzkum filtračních technik ve vinařské technologii. Skladovatelnost peckového ovoce s účinkem plynných směsí fyziologických plynů O2 a CO2 je nosným výzkumným programem zahradnické fakulty a dotýká se základů rozlišení jakosti ovoce uloženého po sklizni. Na pracovišti byl vytvořený ucelený systém zkoumání plynných směsí a byly vypracovány efektivní pracovní techniky při jednoznačném rozlišení odezvy plodů na účinky ambientní atmosféry. Byl vytvořený ucelený soubor filtračních technik pro révová vína gross flow, mikrobiální, naplavovací) a reverzní osmóza pro koncentrace sušiny fyzikálními postupy spektrální analýzy a senzorické analýzy. (cs)
  • Were created two ranges: research of gas metabolite acceptable for cold storage of stone fruit and research filters technique for wine technology. Storability of stone fruits wit the emphasis on the gas mixture efectivity of physiological gas as oxygen and carbon dioxide constructed a main research programmed for horticultural faculty. This theme framed for resolved of quality of stored fruit. On the working place were establish a compressive system of assessment of gas mixture and together were enlarged the efficient techniques for explicated different responds of fruit to ambient atmosphere storage. As formed a compacted ensemble filter technique for grapevine especially as cross flow filtration, solting filtration, and reverse osmosis for concentrate advances by physical principle, measurement of spectral analysis and sensory analysis. (en)
Title
  • Studium biodiverzity zahradních rostlin ve vztahu ke kvalitě rezistenci a optimalizaci posklizňových technologií.Biologická, technická a technologická optimalizace posklizňových úprav révy vinné, ovoce a zeleniny.
  • Studium biodiverzity zahradních rostlin ve vztahu ke kvalitě rezistenci a optimalizaci posklizňových technologií.Biologická, technická a technologická optimalizace posklizňových úprav révy vinné, ovoce a zeleniny. (cs)
  • Study of biodiversity of garden plants to the quality to fastness and Optimalisation of postharvest technology.Biological, technical and technological Optimalisation by postharvest changes of (en)
skos:prefLabel
  • Studium biodiverzity zahradních rostlin ve vztahu ke kvalitě rezistenci a optimalizaci posklizňových technologií.Biologická, technická a technologická optimalizace posklizňových úprav révy vinné, ovoce a zeleniny.
  • Studium biodiverzity zahradních rostlin ve vztahu ke kvalitě rezistenci a optimalizaci posklizňových technologií.Biologická, technická a technologická optimalizace posklizňových úprav révy vinné, ovoce a zeleniny. (cs)
  • Study of biodiversity of garden plants to the quality to fastness and Optimalisation of postharvest technology.Biological, technical and technological Optimalisation by postharvest changes of (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/04:00003941!RIV/2005/MSM/435105/N
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 435100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 588662
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/04:00003941
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fruits;gross flow;mixture gas;sensory analysis;storage;vine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [58CB44CC787E]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • MZLU Lednice
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • MŠMT
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Goliáš, Jan
http://linked.open...rzeVyzkumneZpravy
  • závěrečná zpráva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software