About: Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The sensory analysis of wine means evaluation of quality and intensity of sensation creating organoleptic attributes by the sense organs. Wine is recognized, identified, compared, described and classified by the receptors and experience. Primary assessed wine organoleptic attributes are appearance, smell and taste of wine. Examination of wine appearance consists of assessment a cleanness, sparkling, fluidity and color. Smell and taste of wine is assessed by the sensory analysis of quality, intensity and harmony, so a composition of volatile and non-volatile substances, their quantitative contents, balances and gentleness. (en)
  • Senzorická analýza vín představuje hodnocení kvality a intenzity vjemů, které jsou vytvářené jejich organoleptickými vlastnostmi, smyslovými orgány. Prostřednictvím našich receptorů a zkušeností uložených v paměti víno poznáváme, identifikujeme, srovnáváme, popisujeme a klasifikujeme.Mezi základní posuzované organoleptické znaky révových vín patří vzhled, vůně a chuť. Hodnocení vzhledu se skládá z posouzení čistoty vzhledu, perlení, fluidity a barvy vína. Vůni a chuť vína hodnotíme na základě senzorického posouzení její kvality, intenzity a harmonie, tedy látkového složení těkavých netěkavých látek, jejich kvantitativního obsahu, vzájemné rovnováhy a jemnosti.
  • Senzorická analýza vín představuje hodnocení kvality a intenzity vjemů, které jsou vytvářené jejich organoleptickými vlastnostmi, smyslovými orgány. Prostřednictvím našich receptorů a zkušeností uložených v paměti víno poznáváme, identifikujeme, srovnáváme, popisujeme a klasifikujeme.Mezi základní posuzované organoleptické znaky révových vín patří vzhled, vůně a chuť. Hodnocení vzhledu se skládá z posouzení čistoty vzhledu, perlení, fluidity a barvy vína. Vůni a chuť vína hodnotíme na základě senzorického posouzení její kvality, intenzity a harmonie, tedy látkového složení těkavých netěkavých látek, jejich kvantitativního obsahu, vzájemné rovnováhy a jemnosti. (cs)
Title
  • Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín.
  • Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín. (cs)
  • The actual requirements on sensory wine quality (en)
skos:prefLabel
  • Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín.
  • Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín. (cs)
  • The actual requirements on sensory wine quality (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/04:00003919!RIV/2005/MSM/435105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 22;23
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 435100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 553792
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/04:00003919
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • appearance;requirements;sensory analysis;smell;taste;wine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [592B6317F174]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Senzorická analýza potravin a vody
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Balík, Josef
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Český institut pro akreditaci
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software