Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo přispět k objasnění poměrů ve skladbě jatečného těla vykrmovaných býků - produktů komerčního křížení matek českého strakatého skotu a 10 plemenných býků pěti specializovaných masných plemen ( AA-aberdeen angus, BA- plavé akvitánské, BM- belgické modrobílé, Ch- charolais a L- limousine). Při hodnocení základních ukazatelů výkrmnosti a jatečné hodnoty u 107 býků jsme nezjistili statisticky významné diference ( P=0,05) mezi skupinami býků podle užitkových typů skotu, vykrmovaných do shodného věku 500 dnů. Signifikantní rozdíly ( P=0,05) mezi skupinami býků jsme však stanovili při detailním bourání jatečných polovin, čtvrtí a výsekových částí. Významné diference ( P=0,05) byly zjištěny zejména při relativním zastoupení masa plece ( 13,03-12,15%), masa kýty ( 26,87-24,48%), masa z boku s kostí ( 3,71-4,35%) a boku bez kosti ( 4,74-5,63%). Nejvyšší podíl masa I. jakosti vykázali kříženci po otcích plemene BA ( 51,57%), zatímco podíl masa I. jakosti byl stanoven u potomstva otců .
- The objective of the paper was to elucidate the carcass composition of beef bull-products of commercial crossing between dams of Czech Pied cattle and 10 breeds bulls of five specialized meat breeds ( AA- Aberdeen Angus, BA- Blonde d´Aquitaine, BBW- Belgian Blue-White, Ch- Charolais and Li- Limousine). Evaluation of the basic parameters of performance and carcass value n 107 bulls did not show any statistically significant differences ( P=0,05) between the groups of bulls in relation to commercial types of cattle fattened to the identical age of 500 days. But significant differences ( P=0,05) between the groups of bulls were determined by detailed dissection of sides and quarters of beef and butcher´s cuts. There were significant differences ( P=0,05) in relative proportions of cuts from chuck ( 13,03-12,15%), round + rump ( 26,87-24,48%), flank with bones ( 3,71-4,35%) and flank ( 4,74-5,63%). Crossbreds after sires of BA breed had the highest proportion of prime uts while the proportion. (en)
|
Title
| - Analýza kvality jatečného těla synů plemenných býků masných plemen
- Analýza kvality jatečného těla synů plemenných býků masných plemen (cs)
- Analysis of carcass quality in sons of breeding bulls of meat breeds (en)
|
skos:prefLabel
| - Analýza kvality jatečného těla synů plemenných býků masných plemen
- Analýza kvality jatečného těla synů plemenných býků masných plemen (cs)
- Analysis of carcass quality in sons of breeding bulls of meat breeds (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/99:23500009!RIV/2000/MSM/432100
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/99:23500009
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - slaughter cattle; commercial crossing; meat breeds; carcass composition; carcass quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Czech Journal of Animal Science
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voříšková, Jarmila
- Šubrt, Jan
- Frelich, Jan
- Polách, Pavel
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |