Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - U koz plemene hnědá krátkosrstá na 2. a vyšší laktaci byly sledovány změny ve složení mleziva od 2 do 72 hod. po porodu. Byly studovány změny: celkového obsahu dusíku, dusíkatých látek - hrubá bílkovina, kasein, sérové bílkoviny, močovina, aminokyselinové složení, tuku, laktózy, vápníku a pH. U všech aminokyselin došlo v časovém období mezi 2 až 12 hod. po porodu k výraznému poklesu jejich obsahu (10-72%). U neesenciálních aminokyselin (NEAA) se v daném časovém období pohyboval pokles v rozpětí 27,2-82,1% u esenciálních aminokyselin (EAA) v rozpětí 8,9-84,8% a sumy Cys2+Met v rozpětí 41-59%.
- In goat's of the Brown Short Polled breed of the 2nd and higher lactation's, changes in composition of colostrum were studied from 2-72 hours after birth. Were studied changes in Total solids, Nitrogen substances - crude protein, casein, serum protein, urea and amino acids composition, Fat, Lactose, Ca and pH. In all amino acids. A marked drop occurred in their content (10-72%) during the period of 2-12h after birth. In the NEAAs druing the whole period, the decline ranged 27,2-82,1% in the EAAs 8,9-84,8% and in the sum Cys2+Met 41-59%. (en)
|
Title
| - Změny nutriční hodnoty kozího mleziva v průběhu 72 hodin po porodu
- Změny nutriční hodnoty kozího mleziva v průběhu 72 hodin po porodu (cs)
- Changes of nutritive value goat's colostrum during the first 72 hours after birth (en)
|
skos:prefLabel
| - Změny nutriční hodnoty kozího mleziva v průběhu 72 hodin po porodu
- Změny nutriční hodnoty kozího mleziva v průběhu 72 hodin po porodu (cs)
- Changes of nutritive value goat's colostrum during the first 72 hours after birth (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/99:23400011!RIV/2000/MSM/432100
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| - Jelínek, Pavel
- Kráčmar, Stanislav
- Gajdůšek, Stanislav
|
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/99:23400011
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - goat;colostrum;amino acids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - III. Kábrtovy dietetické dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Jelínek, Pavel
- Kráčmar, Stanislav
- Gajdůšek, Stanislav
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |