Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Závislost obsahu celkových lipidů, cholesterolu a 15 mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině na živé hmotnosti dosažené ve 42 dnech byla sledována u 54 kuřecích brojlerů (ROSS 208) krmených komerční krmnou směsí. Obsah celkových lipidů se v prsní i stehenní svalovině s rostoucí intenzitou růstu zvyšoval (P<0,05). Koncentrace cholesterolu v celkových lipidech s rostoucí živou hmotností kuřat průkazně (P<0,01) klesala. Podíl kyseliny arachidonové klesal (P<0,05) v obou tkáních při neměnícím se poměru kyseliny linolové. Naopak při průkazném nárůstu (P<0,05) procenta kyseliny alfa-linolénové se obsah MK řady n3 neměnil. Poměr n6/n3 polynenasycených MK (PUFA) se s rostoucí hmotností kuřat zvyšoval (P<0,01) v prsní i stehenní svalovině. Tento poměr byl ve stehenní svalovině průkazně (P<0,01) vyšší (13,5) ve srovnání s prsní svalovinou (7,6).
- The dependence of total lipid (TL), cholesterol and 15 fatty acids content in breast and thigh muscle on the live weight at 42 days was determined in 54 broiler chickens (ROSS 208) fed by a commercial feed mixture. TL increased (P<0,05) and cholest.conc. in TL decreased (P<0,01) in both tissues with the increasing growth intensity. Content of arachidonic acid decreased (P<0,01) without changing of linoleic acid with the increasing growth intensity. On the other hand, with the significant increase (P<0,05) of alfa-linolenic acid content, content of any other of n3 PUFA was not influenced (P<0,05) by the increasing growth intensity of chickens. The PUFA n6/n3 ratio decreased with the increasing live weight both in breast and in thigh meat (P<0,05). This ratio was higher (P<0,01) in thigh meat (13,5) in comparison with breast meat (7,6). (en)
|
Title
| - Effect of the growth intensity on cholesterol and fatty acids content in broiler chicken meat (en)
- Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin a cholesterolu v kuřecím mase
- Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin a cholesterolu v kuřecím mase (cs)
|
skos:prefLabel
| - Effect of the growth intensity on cholesterol and fatty acids content in broiler chicken meat (en)
- Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin a cholesterolu v kuřecím mase
- Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin a cholesterolu v kuřecím mase (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/99:23400005!RIV/2000/MSM/432100
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| - Zelenka, Jiří
- Komprda, Tomáš
|
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/99:23400005
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - chickens;fatty acids;cholesterol;growth intensity (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Zelenka, Jiří
- Komprda, Tomáš
- Foltýn, Jindřich
- Tieffová, Pavla
- Štohandlová, Marta
|
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |