About: Effect of the growth intensity on cholesterol and fatty acids content in broiler chicken meat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Závislost obsahu celkových lipidů, cholesterolu a 15 mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině na živé hmotnosti dosažené ve 42 dnech byla sledována u 54 kuřecích brojlerů (ROSS 208) krmených komerční krmnou směsí. Obsah celkových lipidů se v prsní i stehenní svalovině s rostoucí intenzitou růstu zvyšoval (P<0,05). Koncentrace cholesterolu v celkových lipidech s rostoucí živou hmotností kuřat průkazně (P<0,01) klesala. Podíl kyseliny arachidonové klesal (P<0,05) v obou tkáních při neměnícím se poměru kyseliny linolové. Naopak při průkazném nárůstu (P<0,05) procenta kyseliny alfa-linolénové se obsah MK řady n3 neměnil. Poměr n6/n3 polynenasycených MK (PUFA) se s rostoucí hmotností kuřat zvyšoval (P<0,01) v prsní i stehenní svalovině. Tento poměr byl ve stehenní svalovině průkazně (P<0,01) vyšší (13,5) ve srovnání s prsní svalovinou (7,6).
  • The dependence of total lipid (TL), cholesterol and 15 fatty acids content in breast and thigh muscle on the live weight at 42 days was determined in 54 broiler chickens (ROSS 208) fed by a commercial feed mixture. TL increased (P<0,05) and cholest.conc. in TL decreased (P<0,01) in both tissues with the increasing growth intensity. Content of arachidonic acid decreased (P<0,01) without changing of linoleic acid with the increasing growth intensity. On the other hand, with the significant increase (P<0,05) of alfa-linolenic acid content, content of any other of n3 PUFA was not influenced (P<0,05) by the increasing growth intensity of chickens. The PUFA n6/n3 ratio decreased with the increasing live weight both in breast and in thigh meat (P<0,05). This ratio was higher (P<0,01) in thigh meat (13,5) in comparison with breast meat (7,6). (en)
Title
  • Effect of the growth intensity on cholesterol and fatty acids content in broiler chicken meat (en)
  • Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin a cholesterolu v kuřecím mase
  • Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin a cholesterolu v kuřecím mase (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of the growth intensity on cholesterol and fatty acids content in broiler chicken meat (en)
  • Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin a cholesterolu v kuřecím mase
  • Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin a cholesterolu v kuřecím mase (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/99:23400005!RIV/2000/MSM/432100
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 101
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA525/97/0095)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
  • Zelenka, Jiří
  • Komprda, Tomáš
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 757722
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/99:23400005
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • chickens;fatty acids;cholesterol;growth intensity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4560D3EE6F2F]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • MZLU, Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výroba drůbežího masa
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zelenka, Jiří
  • Komprda, Tomáš
  • Foltýn, Jindřich
  • Tieffová, Pavla
  • Štohandlová, Marta
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-380-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software