About: Retention of protein and fat in the meat of chickens fattened to the high weight     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V pokusu s kohoutky hybridní kombinace Ross 208 byly zjišťovány základní produkční parametry a obsah sušiny, bílkovin (N*6) a tuku v prsní a stehenní svalovině při výkrmu do věku 5 18 týdnů. Jejich závislost na věku byla vyjádřena regresními rovnicemi.Po celý výkrm byla zkrmována směs s vysokým obsahem dusíkatých látek. Obsah sušiny, bílkovin a tuku v prsní svalovině i sušiny a tuku ve svalovině stehenní se s přibývajícím věkem průkazně neměnil, obsah bílkovin ve stehenní svalovině se vysoce průkazně zvyšoval. Při vyjádření lineární regresí se hmotnost kuřat od 35 do 84 dní věku zvyšovala denně v průměru o 89 g, konverze krmiva se zhoršovala o 0,0098, procentický podíl jatečně opracovaného trupu z živé hmotnosti kuřat vzrůstal o 0,1085 %, podíl prsní svaloviny bez kůže z živé hmotnosti se zvyšoval o 0,1038 % a podíl stehenní svaloviny bez kůže vzrůstal o 0,0917 %. Všechny změny byly průkazné.
  • In trial with cockerels of the hybrid combination Ross 208, basic production parameters and content of dry matter, protein (N*6) and fat in the breast and thigh meat were investigated in the course of fattening till the age of 5 to 18 weeks. Dependences of parameters on age were expressed by regression equations. Chickens were fed mixture with high level of crude protein. Changes in the content of dry matter, protein and fat in the breast meat and dry matter and fat in thigh meat were not significant, the content of protein in thigh meat increased highly significantly with the age. Live weight of chickens (g), feed conversion ratio, percentage of carcass, breast meat and thigh meat without skin from the live weight increased daily in average by 89, 0.0098, 0.1085, 0.1038 and 0.0917, respectively, in the period 35 to 84 days. All changes were significant. (en)
Title
  • Retention of protein and fat in the meat of chickens fattened to the high weight (en)
  • Ukládání bílkovin a tuku v mase kuřat při výkrmu do vysoké hmotnosti
  • Ukládání bílkovin a tuku v mase kuřat při výkrmu do vysoké hmotnosti (cs)
skos:prefLabel
  • Retention of protein and fat in the meat of chickens fattened to the high weight (en)
  • Ukládání bílkovin a tuku v mase kuřat při výkrmu do vysoké hmotnosti
  • Ukládání bílkovin a tuku v mase kuřat při výkrmu do vysoké hmotnosti (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/99:23200014!RIV/2000/MSM/432100
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 50
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(EP0960006186), Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
  • Zelenka, Jiří
  • Komprda, Tomáš
  • Fajmonová, Eva
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 756870
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/99:23200014
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • chickens; prolonged fattening; meat composition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0F3B92BE3AFD]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník z mezinárodní konference Výroba drůbežího masa
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zelenka, Jiří
  • Komprda, Tomáš
  • Fajmonová, Eva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-380-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software