About: Baking experiments of wheat flour added color wheat bran     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Were compared bakery products made from wheat flour from grain variety Mulan with added bran 5, 10, 15 and 20% of colorad wheat varieties Skorpion and Rosso. At bakery products were evaluated: yield of dough and bakery products, baking loss, specific volume and ratio h/d. The highest yield was observed in the products with a higher percentage of bran (143 and 149 g/100 g flour) and high specific volume (253 and 264 ml/100 g bread) for products with addition of 5% bran. Sensory evaluation were better evaluated samples with added bran variety Skorpion. The taste of bread was all allowances bran variety Skorpion scored better than standard ((P<0.05). Statistically significant differences (P <0.05) in the overall impression were found between the standard and the addition of 10 and 15% bran variety Skorpion and 10% bran variety Rosso. Keywords (en)
  • Byly porovnány pekařské výrobky vyrobené z pšeničné mouky vymleté ze zrna odrůdy Mulan s přídavkem otrub 5, 10, 15 a 20 % z barevných pšenic odrůd Skorpion a Rosso. U pekařských výrobků byly hodnoceny: výtěžnost těsta a pečiva, ztráta pečením, měrný objem a tvar pečiva (výška/průměr). Nejvyšší výtěžnost pečiva byla zjištěna u výrobků s vyšším procentem otrub (143 a 149 g/100 g mouky) a nejvyšší měrný objem (253 a 264 ml/100 g pečiva) u výrobků s přídavkem 5 % otrub. Senzorickým hodnocením byly lépe hodnoceny vzorky s přídavkem otrub odrůdy Skorpion. Chuť pečiva byla u všech přídavků otrub odrůdy Skorpion hodnocena lépe než standard (P<0.05). Statisticky významné rozdíly (P<0.05) v celkovém dojmu byly zjištěny mezi standardem a přídavkem 10 a 15 % otrub odrůdy Skorpion a 10 % otrub odrůdy Rosso.
  • Byly porovnány pekařské výrobky vyrobené z pšeničné mouky vymleté ze zrna odrůdy Mulan s přídavkem otrub 5, 10, 15 a 20 % z barevných pšenic odrůd Skorpion a Rosso. U pekařských výrobků byly hodnoceny: výtěžnost těsta a pečiva, ztráta pečením, měrný objem a tvar pečiva (výška/průměr). Nejvyšší výtěžnost pečiva byla zjištěna u výrobků s vyšším procentem otrub (143 a 149 g/100 g mouky) a nejvyšší měrný objem (253 a 264 ml/100 g pečiva) u výrobků s přídavkem 5 % otrub. Senzorickým hodnocením byly lépe hodnoceny vzorky s přídavkem otrub odrůdy Skorpion. Chuť pečiva byla u všech přídavků otrub odrůdy Skorpion hodnocena lépe než standard (P<0.05). Statisticky významné rozdíly (P<0.05) v celkovém dojmu byly zjištěny mezi standardem a přídavkem 10 a 15 % otrub odrůdy Skorpion a 10 % otrub odrůdy Rosso. (cs)
Title
  • Baking experiments of wheat flour added color wheat bran (en)
  • Pekařské pokusy z pšeničné mouky s přídavkem otrub barevných pšenic
  • Pekařské pokusy z pšeničné mouky s přídavkem otrub barevných pšenic (cs)
skos:prefLabel
  • Baking experiments of wheat flour added color wheat bran (en)
  • Pekařské pokusy z pšeničné mouky s přídavkem otrub barevných pšenic
  • Pekařské pokusy z pšeničné mouky s přídavkem otrub barevných pšenic (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/14:00228180!RIV15-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 36055
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/14:00228180
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bakery test; color varieties of wheat; bran; sensory evaluation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F9B9301A4739]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 62
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kučerová, Jindřiška
  • Hřivna, Luděk
  • Šottníková, Viera
  • Janečková, Marie
  • Dostálová, Yvona
issn
  • 0139-6013
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software