About: Effect of milk fat on chosen composition of Czech fleckvieh cows     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Aim of this research was monitored effect of milk fat content on selected properties of milk. During the period of 22.5.2013 to 9.7.2014 were analysed 49 bulk milk samples (sampled daily) obtained in herds of Czech Fleckvieh cows from farm GENAgro Říčany, a.s. Measured parameters were: fat, solid-non-fat, density, active and titratable acidity, rennet coagulation time, curd quality, somatic cell count, freezing point of milk and free fatty acid. Based on the analysis of milk was found that with increasing milk fat decreased content titratable acidity (P 0.01 r = -0.38) and density (P 0.001; r = -0.53). It was also found that with increasing milk fat increased rennet coagulation time content of protein (P 0.05; r = 0.33) and somatic cell count (P 0.05; r = 0.44). Relationship of other measured parametrs and milk fat was found statistically non significant (P 0,05). (en)
  • Cílem výzkumu bylo porovnat vliv mléčného tuku na vybrané vlastnosti mléka. Během období 22.5.2013 do 9.7.2014 bylo analyzováno 49 bazénových vzorků mléka (vzorkováno denně) pocházejících od dojnic českého strakatého skotu chovaných na farmě GENAgro Říčany, a.s. Měřenými parametry byly: tuk, tukuprostá sušina, hustota, aktivní a titrační kyselost, syřitelnost, kvalita sýřeniny, počet somatických buněk, bod mrznutí mléka a obsah volných mastných kyselin. Na základě analýz bylo zjištěno, že se zvyšujícím se obsahem mléčného tuku klesala titrační kyselost mléka (P 0.01 r = -0.38) i jeho hustota (P 0.001; r = -0.53). Dále bylo zjištěno, že se zvyšujícím se obsahem tuku se zvyšoval čas potřebný na zasýření mléka a obsah tuku (P 0.05; r = 0.33). Stejný trend vykazoval i počet somatických buněk (P 0.05; r = 0.44). Vztah ostatních parametrů a obsahu mléčného tuku byl shledán jako statisticky neprůkazný (P 0,05).
  • Cílem výzkumu bylo porovnat vliv mléčného tuku na vybrané vlastnosti mléka. Během období 22.5.2013 do 9.7.2014 bylo analyzováno 49 bazénových vzorků mléka (vzorkováno denně) pocházejících od dojnic českého strakatého skotu chovaných na farmě GENAgro Říčany, a.s. Měřenými parametry byly: tuk, tukuprostá sušina, hustota, aktivní a titrační kyselost, syřitelnost, kvalita sýřeniny, počet somatických buněk, bod mrznutí mléka a obsah volných mastných kyselin. Na základě analýz bylo zjištěno, že se zvyšujícím se obsahem mléčného tuku klesala titrační kyselost mléka (P 0.01 r = -0.38) i jeho hustota (P 0.001; r = -0.53). Dále bylo zjištěno, že se zvyšujícím se obsahem tuku se zvyšoval čas potřebný na zasýření mléka a obsah tuku (P 0.05; r = 0.33). Stejný trend vykazoval i počet somatických buněk (P 0.05; r = 0.44). Vztah ostatních parametrů a obsahu mléčného tuku byl shledán jako statisticky neprůkazný (P 0,05). (cs)
Title
  • Effect of milk fat on chosen composition of Czech fleckvieh cows (en)
  • Vliv obsahu mléčného tuku na vybrané vlastnosti mléka dojnic českého strakatého skotu
  • Vliv obsahu mléčného tuku na vybrané vlastnosti mléka dojnic českého strakatého skotu (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of milk fat on chosen composition of Czech fleckvieh cows (en)
  • Vliv obsahu mléčného tuku na vybrané vlastnosti mléka dojnic českého strakatého skotu
  • Vliv obsahu mléčného tuku na vybrané vlastnosti mléka dojnic českého strakatého skotu (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/14:00222967!RIV15-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 53776
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/14:00222967
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Czech fleckvieh; milk fat; technological properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1676D52D7032]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XI.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Falta, Daniel
  • Studený, Stanislav
  • Večeřa, Milan
  • Andrýsek, Jiří
  • Javorová, Jana
  • Velecká, Milena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova univerzita v Brně, Zemědělská 1,613 00 Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-970-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software