About: Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this work was the model experiment to determine the effect of cheese surface treatment selected essential oils on microflora of cheeses and their shelf life. Results of the pilot experiment suggest that the surface treatment of cheese plays together with respect to the principles of hygiene in the production of cheese and the proper storage an important role in the inhibition of contaminating microflora. The surface treatment can also use essential oils of some plants. Next on the initial results of the modified experiments will follow. (en)
  • Cílem práce bylo v modelovém pokusu zjistit vliv ošetření povrchu sýrů vybranými silicemi na mikroflóru sýrů a jejich údržnost.Výsledky pilotního pokusu naznačují, že povrchové ošetření sýrů hraje spolu s dodržením zásad hygieny při výrobě sýrů a správným skladováním významnou roli v inhibici kontaminující mikroflóry. K povrchovému ošetření lze využít také silice z některých rostlin. Další na základě prvotních výsledků modifikované experimenty budou následovat.
  • Cílem práce bylo v modelovém pokusu zjistit vliv ošetření povrchu sýrů vybranými silicemi na mikroflóru sýrů a jejich údržnost.Výsledky pilotního pokusu naznačují, že povrchové ošetření sýrů hraje spolu s dodržením zásad hygieny při výrobě sýrů a správným skladováním významnou roli v inhibici kontaminující mikroflóry. K povrchovému ošetření lze využít také silice z některých rostlin. Další na základě prvotních výsledků modifikované experimenty budou následovat. (cs)
Title
  • Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi
  • Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi (cs)
  • The microbiological parameters selected cheeses treated with essential oils (en)
skos:prefLabel
  • Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi
  • Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi (cs)
  • The microbiological parameters selected cheeses treated with essential oils (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/13:00200226!RIV14-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210302)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 88315
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/13:00200226
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • microorganisms; cheeses; esential oil (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4B74940D914F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků X.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kalhotka, Libor
  • Přichystalová, Jitka
  • Rožnovská, Doubravka
  • Dostálová, Lenka
  • Teplá, Jana
  • Detvanová, Lenka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-755-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 36 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software