About: Microbial aspects of the formation of biogenic amines in farm cheeses     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Enterobacteriaceae are one of the most important indicators of cheese quality. These bacteria cause many defects and shows decarboxylase activity. Our study has revealed their decarboxylase activity to several aminoacids like lysine, tyrosin, histidine and ornithine. The resulted biogenic amines may cause problems to sensitive person in case of higher content in cheese. Coliform bacteria were quite abundant in cheese. It indicates that higher attention should be paid to hygiene in farms. (en)
  • Enterobacteriaceae jsou jedním z nejdůležitějších ukazatelů kvality sýra. Tyto bakterie způsobují mnoho vad a vykazují dekarboxylázovou aktivitu. Naše studie prokázala činnost dekarboxyláz u několika aminokyselin, jako je lysin, tyrosin, histidin a ornitinu. Vyprodukované biogenní aminy, mohou způsobit problémy citlivým osobám v případě vyššího obsahu v sýru. Vzorky sýrů obsahovaly velké množství koliformních bakterií. To znamená, že velká pozornost by měla být věnována hygieně při výrobě sýrů na farmách.
  • Enterobacteriaceae jsou jedním z nejdůležitějších ukazatelů kvality sýra. Tyto bakterie způsobují mnoho vad a vykazují dekarboxylázovou aktivitu. Naše studie prokázala činnost dekarboxyláz u několika aminokyselin, jako je lysin, tyrosin, histidin a ornitinu. Vyprodukované biogenní aminy, mohou způsobit problémy citlivým osobám v případě vyššího obsahu v sýru. Vzorky sýrů obsahovaly velké množství koliformních bakterií. To znamená, že velká pozornost by měla být věnována hygieně při výrobě sýrů na farmách. (cs)
Title
  • Microbial aspects of the formation of biogenic amines in farm cheeses (en)
  • Mikrobiální aspekty tvorby biogenních aminů u farmářských sýrů
  • Mikrobiální aspekty tvorby biogenních aminů u farmářských sýrů (cs)
skos:prefLabel
  • Microbial aspects of the formation of biogenic amines in farm cheeses (en)
  • Mikrobiální aspekty tvorby biogenních aminů u farmářských sýrů
  • Mikrobiální aspekty tvorby biogenních aminů u farmářských sýrů (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/13:00200220!RIV14-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210302)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 88303
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/13:00200220
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Enterobacteriaceae; decarboxylase activity; tyrosine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C00EA400DC9E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso, Slovensko
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava, Slovensko
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Hygiena Alimentorum XXXIV
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kalhotka, Libor
  • Přichystalová, Jitka
  • Dostálová, Lenka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Štátna veterinárna potravinová správa Slovenskej republiky, Univerzita veterinárského lekárstva a farmácie v Košiciach
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8077-334-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software