Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Enterobacteriaceae are one of the most important indicators of cheese quality. These bacteria cause many defects and shows decarboxylase activity. Our study has revealed their decarboxylase activity to several aminoacids like lysine, tyrosin, histidine and ornithine. The resulted biogenic amines may cause problems to sensitive person in case of higher content in cheese. Coliform bacteria were quite abundant in cheese. It indicates that higher attention should be paid to hygiene in farms. (en)
- Enterobacteriaceae jsou jedním z nejdůležitějších ukazatelů kvality sýra. Tyto bakterie způsobují mnoho vad a vykazují dekarboxylázovou aktivitu. Naše studie prokázala činnost dekarboxyláz u několika aminokyselin, jako je lysin, tyrosin, histidin a ornitinu. Vyprodukované biogenní aminy, mohou způsobit problémy citlivým osobám v případě vyššího obsahu v sýru. Vzorky sýrů obsahovaly velké množství koliformních bakterií. To znamená, že velká pozornost by měla být věnována hygieně při výrobě sýrů na farmách.
- Enterobacteriaceae jsou jedním z nejdůležitějších ukazatelů kvality sýra. Tyto bakterie způsobují mnoho vad a vykazují dekarboxylázovou aktivitu. Naše studie prokázala činnost dekarboxyláz u několika aminokyselin, jako je lysin, tyrosin, histidin a ornitinu. Vyprodukované biogenní aminy, mohou způsobit problémy citlivým osobám v případě vyššího obsahu v sýru. Vzorky sýrů obsahovaly velké množství koliformních bakterií. To znamená, že velká pozornost by měla být věnována hygieně při výrobě sýrů na farmách. (cs)
|
Title
| - Microbial aspects of the formation of biogenic amines in farm cheeses (en)
- Mikrobiální aspekty tvorby biogenních aminů u farmářských sýrů
- Mikrobiální aspekty tvorby biogenních aminů u farmářských sýrů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Microbial aspects of the formation of biogenic amines in farm cheeses (en)
- Mikrobiální aspekty tvorby biogenních aminů u farmářských sýrů
- Mikrobiální aspekty tvorby biogenních aminů u farmářských sýrů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/13:00200220!RIV14-MZE-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/13:00200220
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Enterobacteriaceae; decarboxylase activity; tyrosine (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Hygiena Alimentorum XXXIV
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kalhotka, Libor
- Přichystalová, Jitka
- Dostálová, Lenka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Štátna veterinárna potravinová správa Slovenskej republiky, Univerzita veterinárského lekárstva a farmácie v Košiciach
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |